Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Forslag om påtænkt lukning af Tjørnelyskolen Dialogmøde med forældre på Tjørnelyskolen den 30. september 2015.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Forslag om påtænkt lukning af Tjørnelyskolen Dialogmøde med forældre på Tjørnelyskolen den 30. september 2015."— Præsentationens transcript:

1 Forslag om påtænkt lukning af Tjørnelyskolen Dialogmøde med forældre på Tjørnelyskolen den 30. september 2015

2 Side 2 Program kl. 19.00 – 20.00 Velkommen v. Pernille Beckmann, Borgmester Præsentation af høringsmaterialet v. Maj Buch, Direktør Børne- og ungeområdet Spørgsmål og debat Det videre forløb

3 Side 3 Hvorfor lukke en skole? Skole 2018-udvalget og Børne- og Ungeudvalget besøgte i marts 2015 alle kommunens skoler for at se på skolernes fysiske rammer, indretning og indeklima med henblik på at prioritere penge afsat til kvalitetsløft af bygninger Elevtallet i kommunen er faldende. Det betyder, at der er (for) mange skole m2 – også at vedligeholde

4 Side 4 Hvorfor lukke en skole? En bygningsgennemgang (Rambøllrapporten) har vist et omfattende vedligeholdelsesbehov på Greves skoler. I alt skal der jf. rapporten anvendes 365 mio. kr. over de næste 10 år Hvis en skole lukkes, spares drift og renovering, der kan overføres til de øvrige skoler, så de kommer i en bedre stand. Tilsvarende vil en evt. salgsindtægt kunne anvendes til renovering af de øvrige skoler.

5 Side 5 Antal elever er faldende

6 Side 6 Hvorfor lukke Tjørnelyskolen? Tjørnelyskolen er en af de skoler, som er mest nedslidt, og hvor behovet for genopretning er stort. Tjørnelyskolen er en af de skoler, der har flest m2 pr. elev Tjørnelyskolen er en af de skoler, der har et stort vedligeholdelsesbehov pr. elev. Den var oprindelig bygget som en midlertidig skole. Tjørnelyskolen har haft en stor nedgang i elevtallet de seneste 10 år.

7 Præsentation af høringsmateriale

8 Side 8 Tidsplanen for evt. lukning og nye skoledistrikter Hvis Byrådet beslutter at lukke Tjørnelyskolen, vil det ske med virkning fra skoleåret 2017/18. Eleverne på skolen overflyttes til Hedelyskolen og Krogårdskolen fra august 2017. Der indskrives ikke nye 0.klasses elever på skolen i skoleåret 2016/17. Hedelyskolen og Krogårdskolen får nye skoledistrikter og optager fra 2016/17 0. klasseelever fra Tjørnelyskolens nuværende distrikt. Specialtilbuddet Tjørnelyklasserne flyttes til enten Arenaskolen eller Mosedeskolen fra august 2017.

9 Side 9 Hedelyskolen – nye løsninger Elevtal og nyt skoledistrikt Forsat tre spor (gældende fra de kommende 0. klasser) Modtager 1 nuværende spor fra Tjørnelyskolen – skolen vil midlertidigt have fire spor. Bygninger Der opstilles midlertidige pavilloner grundet pladsbehov. Plan for placering i pavilloner lægges sammen med skolen PCB-renovering Samlet plan for PCB- renovering er under udarbejdelse og politisk beslutning – forventes afsluttet senest i 2018. Arealer Hedelyskolens matrikel = 69.337 m2 Hedelyskolens bebyggede areal = 8.641 m2 Ubebygget areal = 60.696 m2, der bl.a. anvendes til adgangsveje, parkering for biler og cykler, friarealer/skolegårde, grønne arealer/diverse beplantning mv.

10 Side 10 Krogårdskolen – nye løsninger Elevtal og nyt skoledistrikt Skolen har aktuelt to spor. Om- og udbygges til tre spor (kommende 0. klasser). Modtager 1 spor fra Tjørnelyskolen. Bygninger Tilbygning og ombygning Byggeprojekt skal besluttes i forlængelse af Byrådets beslutning i december 2015. Afhængigt af løsning forventes byggeriet at tage 18-26 måneder. Der kan opstilles midlertidige pavilloner ved ekstra pladsbehov. Plan for evt. placering i pavilloner lægges sammen med skolen. Arealer Krogårdskolens matrikel = 31.901 m2 Krogårdskolens bebyggede areal = 9.904 m2 Ubebygget areal = 21.997 m2, der bl.a. anvendes til adgangsveje, parkering for biler og cykler, friarealer/skolegårde, grønne arealer/diverse beplantning mv.

11 Side 11 Pavillonløsninger – hvordan kan det se ud Pavilloner, der opstilles på de to skoler, skal tilpasses ud fra hvor mange klasser/elever, der flyttes til hver af de to skoler. Indretningen udføres så der er en hensigtsmæssig placering af klasserum, grupperum, toiletter, garderobe mv. Pavilloner i dag opfylder de krav som stilles til nybyggeri. Det betyder, at der er bedre lys, luft og lydforhold end der er på vores ældre skoler. Pavilloner vil indeholde: Klasserum til hver af de klasser, der flyttes til Hedelyskolen og Krogårdsskolen. Nødvendige toilet- og garderobefaciliteter samt et antal grupperum. Trådløst internetforbindelse, som er etableret på alle Greve Kommunens skoler. Nødvendige teknikrum til tekniske installationer (el-hovedtavle, vand-/varmeanlæg og ventilationsanlæg).

12 Side 12 Skolevejene skal være sikre Ændring af skoledistrikterne vil betyde, at nogle får længere og andre får kortere til skole. Der vil evt. skulle etableres trafikale løsninger, skolepatruljer mv. til sikring af skolevejen. Elever, der opfylder bestemmelserne i lovgivningen, kan søge om befordringsgodtgørelse. Bilag til høringsmaterialet: Kort over cykelstier

13 Side 13 Plan for overflytning af eleverne og de ansatte Udgangspunktet er, at klasserne kan flyttes samlet af hensyn til eleverne. Fokus på at fastholde lærere og pædagoger. Skoleledelserne og Skolebestyrelserne på Tjørnelyskolen, Hedelyskolen og Krogårdskolen bliver tæt involveret i forløbet for overflytning. Hvis Byrådet i december beslutter, at skolen skal lukke, vil der umiddelbart herefter blive etableret sammenlægningsudvalg for bestyrelserne på tværs af skolerne. Endelig plan for overflytning er klar senest december 2016.

14 Side 14 Medinddragelse og involvering Hvis Byrådet beslutter, at Tjørnelyskolen skal lukkes, tilrettelægges forløb med opstart primo 2016. Det vil omfatte: Sammenlægningsudvalg for skolebestyrelserne Involvering af MED-udvalg Der nedsættes evt. byggeudvalg og arbejdsgrupper på skolerne Forløb for elever og lærere/pædagoger Der udarbejdes kommissorier for de forskellige opgaver i det videre forløb. Fx Overflytning af elever Overflytning af ansatte Sociale og faglige aktiviteter Byggeudvalg Fysisk flytning Nye placeringer, brug af lokaler og faciliteter for alle på den nye skole Sikker skolevej ….. ……

15 Side 15 Det videre forløb Høring i perioden fra 29. september – 24. november 2015. –Dialogmøder i MED og skolebestyrelser Tjørnelyskolen den 27. oktober 2015 Hedelyskolen den 28. oktober 2015 Krogårdskolen den 2. november 2015 Forslaget er i offentlig høring dvs., at alle interesserede kan afgive høringssvar Høringssvar behandles i Børne- og Ungeudvalget den 2. december, og Byrådet træffer endelig beslutning den 21. december 2015.

16 Side 16 Spørgsmål og debat ? Vores spørgsmål til jer (Nu og i høringssvarene) Hvordan skaber vi den største mulige tryghed for jeres børn - hvad vil I særligt lægge vægt på? Hvilke styrker har Tjørnelyskolen i dag, som er vigtige at fastholde?

17 Side 17 Tak for nu!


Download ppt "Forslag om påtænkt lukning af Tjørnelyskolen Dialogmøde med forældre på Tjørnelyskolen den 30. september 2015."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google