Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Veje til deltagelse Unge i Fælleskaber Damir Balalic.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Veje til deltagelse Unge i Fælleskaber Damir Balalic."— Præsentationens transcript:

1 Veje til deltagelse Unge i Fælleskaber Damir Balalic

2 Fritidsbutikken  et informations- og koordinationscenter for fritidstilbud i Børn- og Ungeregion Nord.  et videns- og erfaringscenter for byens øvrige ungdomsskoler og foreninger.

3  Fritidsbutikken støtter børn og unge og deres familier til at blive de bedste udgaver af sig selv.  Vi arbejder helhedsorienteret gennem demokratisk dannede, vejledende, forbyggende og kompetenceudviklende aktiviteter.

4  Derudover understøtter Fritidsbutikken det etablerede fritids- og foreningsliv, som beskæftiger sig med målgruppen (børn og unge i alderen 6-18 år) og fungerer som en netværksskabende aktør i det omkringliggende samfund.

5 Fritidsbutikkens målgruppe Primær:  Ikke-aktive børn og unge (6-18 år) med særlig fokus på særligt udsatte børn og unge Sekundær:  Forældre til de ikke-aktive børn og unge  Frivillige foreningsledere og trænere

6 Fritidsbutikken rummer en række spændende indsatser, som har fritid, kultur og integration som fællesnævner:  Fritidsvejledning Uden Grænser  Fritidsvejledningsteam (med UngNords Klubafdeling)  Get2sport  Dialogambassadører  Rollemodeller Fyn.

7 Fritidsbutikken rummer en række spændende indsatser, som har fritid, kultur og integration som fællesnævner:  Fritidsvejledning Uden Grænser  Fritidsvejledningsteam (med UngNords Klubafdeling)  Get2sport  Dialogambassadører  Rollemodeller Fyn.

8 Målgruppen af særligt udsatte børn og unge i alderen 6 - 18 år  Der har sociale, personlige og/eller adfærdsmæssige udfordringer.  Der har en svag forældreopbakning.  Der er vanskelige for foreningerne at rumme.  Der har et meget lille netværk.

9 Formål  At udvikle og implementere metoder der sikrer at sårbare børn og unge bliver fastholdt og inkluderet i aktiviteter og foreningsengagement.  Et barn betegnes som fastholdt, når det efter et længere forløb fortsat er inkluderet i sin fritidsaktivitet og har et stabilt fremmøde uden støtte 5-7 måneder efter indsatsen er afsluttet.

10 Helhedsorienteret arbejdsmetode  Perspektivet på fritidsvejledningen er altid rettet mod ”hjælp til selvhjælp”.  Tager hånd om det enkelte barns fritid og egen motivation for inklusion i et fritidsfællesskab.

11 Helhedsorienteret arbejdsmetode  Aktivt inddrager forældrene og ansvarliggør dem for barnets aktive fritidsliv, således at de på sigt bliver i stand til selv at kunne støtte og følge deres barn til en fritidsaktivitet.  Samarbejder samskabende med barnets familienetværk, de lokale foreninger og relevante kommunale aktører omkring barnets generelle trivsel og udvikling.

12 Metode

13  Der har i perioden 2010 – 2015 været indskrevet 103 børn og unge.  Herfra blev 67 fastholdt og inkluderet, svarende til 65% af alle indskrevne børn og unge. Resultater – Fritidsvejledning Uden Grænser

14 Perioden 1.6.2015 - 31.3.2016 Antal henvisninger47 Antal indskrevne b/u 34 Antal fastholdte1544,11% Stadig i gang1955,89% Afsluttet uden fastholdelse 00%

15 Fritidsundersøgelse – skoleåret 2014/15  Alle elever i 4.-9. klassetrin på 12 folkeskoler i Børne og Ungeregion Nord  2.671 besvarelse – ca. 91%  22,5% ikke-aktive børn og unge  17% ikke-aktive på mellemtrinet (10-13 år)  28% ikke-aktive i udskoling (13-16 år)  28% bruger ikke fritid sammen med venner

16 Fritidsvejledning på alle skoler  4.-9. klassetrin på 12 folkeskoler  Tilstedeværelse på skolen hvert 14. dag – personalerum samt i frikvarter  Fritidsvejledning i klasserne  Fokus på udskoling:  1.400 elever, ca. 400 ikke-aktive  I perioden august-december 2015 fik vi 120 af de unge ind i en organiseret aktivitet (ca. 30%)

17 - Mor til pige på 8 år “Hvis Fritidsvejledning uden Grænser ikke havde været der, var min datter ikke kommet til drama. Nu har jeg selv fået lyst til at hjælpe mine andre børn, når jeg ser, hvad det har betydet for X, så jeg vokser som mor”.

18 Kontaktoplysninger m.fl. Damir Balalic dab@odense.dk Tlf.: 40 27 30 32 Læs mere på: www.ungnord.dk, samt om de to partnerskaber:www.ungnord.dk  Den Frie Rådgivning på www.dfr-odense.dkwww.dfr-odense.dk  Community Center Vollsmose på www.ccv.dkwww.ccv.dk Rapport om samskabelse i praksis på Camp U (UngNord) http://samskabelse.ucl.dk/files/2015/02/rapport-om-samskabelse-for- ucl-6-1-15.pdf


Download ppt "Veje til deltagelse Unge i Fælleskaber Damir Balalic."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google