Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Informationsmøde 18.10 1.Velkomst 2.Orientering om økonomi på baggrund af de valgte modeller for indbetaling. 3.Spørgsmål + svar 4.Pause 5.Orientering.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Informationsmøde 18.10 1.Velkomst 2.Orientering om økonomi på baggrund af de valgte modeller for indbetaling. 3.Spørgsmål + svar 4.Pause 5.Orientering."— Præsentationens transcript:

1 Informationsmøde 18.10 1.Velkomst 2.Orientering om økonomi på baggrund af de valgte modeller for indbetaling. 3.Spørgsmål + svar 4.Pause 5.Orientering om hvor vi er i forhold til kloakering mv. 6.Spørgsmål + svar

2 Økonomi Vi valgte 2 muligheder for betaling: -At folk selv skulle kunne betale de 86.000 kr og det har 154 haver valgt. -At man skulle kunne være i gæld til foreningen med månedligt afdrag og det har 67 haver valgt.

3 Egen betaling af de 86.000 Alle skal senest d.1.11.2015 indbetale og der udleveres kvittering d. 24.10 mellem 10-12 eller d. 1.11 mellem 10-12 på kontoret. Indhold: Beløbet dækker de løbende udgifter i forbindelse med kloakeringsarbejdet samt 1/221 af tilslutningsbidraget. I tilfælde af salg inden arbejdet er færdiggjort, vil beløbet blive tilbagebetalt ubeskåret og ny ejer vil skulle indbetale 86.000 kr i forbindelse med køb. Skulle den endelige pris, samlet set, blive mindre end de indbetalte 86.000, tilbagebetales det for meget indbetalte. Når arbejdet med kloakering/ udskiftning af vandrør er tilendebragt vil foreningens fællesværdier blive opskrevet med den samlede pris incl. tilslutningsbidraget og dermed vil din andel stige med 1/221 af denne opskrivning. I tilfælde af salg vil du altså få din indbetaling dækket ind igen.

4 Gæld til foreningen Alle der skal i gæld til foreningen underskriver aftale. Aftalen forholder sig til at foreningen kan sælge andel og hus i tilfælde af misligehold af gældsafviklingen. Selandia optager lån på 5.726.000 + omkostninger for at dække det samlede beløb ind.

5 Økonomi fortsat Der er oprettet særskilt konto til hele kloakeringen. Der føres særskilt regnskab på hele kloakeringen Kontoen er omfattet af sikkerhed, så kasseren ikke kan tage til Bahamas uden at tage formanden med.

6 Hvor er vi med kloakeringen? Siden generalforsamlingen har vi hver gang i bestyrelsesreferatet gjort lidt ekstra ud af at beskrive nyt om kloakering, så har I fulgt med, så er I ret velorienteret. Vi er blevet en anelse forsinket grundet nyt tilslutningssted, men der er ved at blive lagt sidste hånd på udbudsmaterialet og Per Kanstrup regner stadig med at vi kommer i gang i år.

7 Hvor er vi med kloakeringen ? Vi påregner at sende udbudsmaterialet til 4 firmaer( 2 jyske og 2 fra Sjælland), som har en størrelse og et ”ry” så vi er trygge, hvis de vil påtage sig opgaven. Når kontrakt er indgået og arbejdet påbegyndes er Selandia en Arbejdsplads og man kan derfor ikke komme ind med biler.

8 Hvor er vi med kloakeringen? Vi ved fra de geotekniske undersøgelser, at ud af de 8 boringer der blev lavet i vejene, er der i 2 af dem forurening, der overstiger kriterierne for rent jord og 3 ud af 8 boringer viste at der skal laves grundvandssænkning. Og hvad betyder det? det betyder dels at vi skal deponere og genanvende jord så meget vi kan, så der er så lidt som muligt forurenet jord der skal køres ud af foreningen.

9 Hvad er vi derudover ved at afklare? Betaling for vand i Selandia – vi udarbejder forslag til beslutning på generalforsamlingen, formodentlig gående på at et vist antal m3 er dækket via lejen og ekstrabetaling pr. m3 derudover. Hvad skal der ske med lovlige tanke – vi har tidligere fået oplyst, at de skal tømmes, fyldes med sand og plomberes. Dette er ikke tilfældet I kan gøre som I vil, men ligger de i indkørsel anbefales at de ikke er tomme. Håndværkerfradrag – af hvem kan det bruges?

10 efterlysning 2 af vores 3 vurderingsfolk har solgt/er ved at sælge og den 3. går af til generalforsamlingen. Vi ved derfor at vi kommer til at mangle 3 vurderingsfolk og Torben som hjælper frem til generalforsamlingen og Arne vil rigtig gerne tage nye med som ”føl” allerede nu. Så kunne du tænke dig at blive vurderingsmand i Selandia, så giv os besked allerede nu.


Download ppt "Informationsmøde 18.10 1.Velkomst 2.Orientering om økonomi på baggrund af de valgte modeller for indbetaling. 3.Spørgsmål + svar 4.Pause 5.Orientering."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google