Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Job & Integration Fleksjob Ledighedsydelse Integration.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Job & Integration Fleksjob Ledighedsydelse Integration."— Præsentationens transcript:

1 Job & Integration Fleksjob Ledighedsydelse Integration

2 Fleksjob og Ledighedsydelse Personale på området:  2 Beskæftigelsessagsbehandlere  2 virksomhedskonsulenter  2 administrative i fleksjob

3 Aktive sager opgjort d. 10-12-2015 Ledighedsydelse 132 personer Fleksjob1263 personer – Fordelt mellem gammel og ny ordning Løntilskud til arbejdsgiver halv/to tredjedele Flekslønstilskud til fleksjobber Der etableres mellem 150 og 200 fleksjob pr år.

4 Mål og prioriteringer Reducere antallet af borgere på ledighedsydelse til under 120. Arbejde for at vi i 2016 har en stabil ledighedsprocent på under 10% Ændrede refusionsregler vil betyde at nogle borgere kommer tidligere på KIS.

5 Integration Personale på området – 15 personer + tolk og skp. – 9 beskæftigelsessagsbehandlere – ½ fagkoordinator – 1½ virksomhedskonsulent – 3 administrative – 1 frivillighedskoordinator – 35,5 timer pr. uge - tolk + tilkøb – 18 timer pr. uge - støttekontaktperson

6 Sagsoverblik pr. 10.12.2015 Omfattet af integrationsprogrammet 313 borgere Borgere overgået til kontanthjælp efter integrationsprogrammet 141 borgere + 4 andre uden forsørgelse I alt 459 borgere Vi har 1 februar 2016 modtaget 132 flygtninge Familiesammenføringer der har vi modtaget 41 voksne personer og 31 børn under 5 år og 42 børn mellem 5 og 18 år fra 9. januar 2015 til 12. november 2015. I alt familiesammenføringer 114 personer Skønsmæssigt har ca. en tredjedel fået familiesammenføring.

7 Sagsoverblik Antal sager fordelt på målgrupper

8 Aldersfordeling

9 Fordelt fra 29 lande

10 Aktiveringsindsatsen 82% er i aktivitet 256 i aktivitet og 57 er passive

11 Aktiveringsindsatsen De tre danskuddannelser: Uddannelsesretten er afgrænset til fem år og omfatter én af de tre danskuddannelser: Danskuddannelse 1, der er tilrettelagt for kursister med ingen eller ringe skolebaggrund, som ikke har lært at læse og skrive på deres modersmål, Danskuddannelse 2, der er tilrettelagt for kursister, som normalt har en kort skole og uddannelsesbaggrund fra hjemlandet og må forventes ar have en forholdsvis langsom indlæring af dansk som andetsprog, og Danskuddannelse 3, der er tilrettelagt for kursister, som normalt har en mellemlang eller lang skole- og uddannelsesbaggrund fra hjemlandet og må forventes at have en forholdsvis hurtig indlæring af dansk som andetsprog. Alle tre uddannelser er opdelt i moduler, der afsluttes med en modultest. Studieprøven afslutter Danskuddannelse 3, modul 6, og er det adgangsgivende grundlag for optagelse på en række videregående uddannelser.

12 Job og Netværk 1. uge i forløbet: – 1-3 individuelle samtaler + 1 dag i netværksgruppen – En grundig screening, så vi kan målrette forløbet. Der foretages beskrivelse og vurdering af: – Den nære dagligdag, herunder økonomi, struktur på dagligdagen mm. – Netværk, herunder socialt netværk, evne til at kontakte andre, netværk samt sociale spilleregler – Arbejde, uddannelse og fritid, herunder motivation for rehabilitering samt job/praktikparathed – Sprogkompetencer og kommunikation, herunder evne til at tale, læse og forstå dansk – Transport og mobilitet, herunder mobilitet, brug af offentlige transportmidler, færden inde/ude – Sundhed, herunder evt. behandling, misbrug, kontakt med egen læge mm. – Udarbejdelse af forløbsplan, herunder målsætninger samt plan for vejen til job eller uddannelse Uge 2-8: – 2-3 dage i netværksgruppen med temaundervisning, workshops, jobkontor og virksomhedsbesøg. – Derudover individuelt og håndholdt indsats fra jobkonsulent. Succesen skabes ved at sikre, at borgeren opkvalificeres i forhold til det danske arbejdsmarked. Derfor planlægges et intensivt forløb med netværksbaserede aktiviteter og workshops – og ikke mindst inputs fra lokale ressourcepersoner. Herefter: – Der etableres hurtigst muligt et job – sekundært et opkvalificerende virksomhedsforløb med jobperspektiv. – Borgeren deltager fortsat i netværksgruppen 1-2 dage om ugen for at fastholde jobbet samt individuelt og håndholdt indsats fra jobkonsulent – For at arbejdsmarkedsrelatere den enkeltes forløb påbegynder borgeren hurtigst muligt job (deltid eller fuldtid) –sekundært etableres virksomhedstilbud. De virksomhedsrettede aktiviteter etableres hurtigt i forløbet, da det netop er kombinationen af håndholdt indsats, sproglig opkvalificering og et virksomhedsrettet forløb, der skaber hurtig progression i den enkeltes integrationsproces. Praktikken kan være af afklarende karakter, såvel personligt som fagligt og/eller det kan være en „genvej til job“.

13 START PÅ JOB ELLER UDDANNELSE SAMT DELTAGELSE I NETVÆRKSGRUPPEN Fase 4 i Job og Netværksforløbet Der er betydelig risiko for, at borgeren mister jobbet eller stopper uddannelse, såfremt der ikke følges tæt op – særligt i de første 3 – 6 måneder. Derfor kan borgeren og arbejdsgiver/uddannelsesinstitution fortsat trække på Integro, og dermed understøtte de optimale rammer for, at borgeren kan fastholde jobbet og forblive selvforsørgende.

14 Aktiv Fritid Introduktion til det lokale sports- og fritidsliv i Aabenraa Kommune Overblik over de muligheder der er for at være aktive i fritiden – at få kontakt til danskere og derigennem opnå mulighed for at blive integreret i og forstå det danske samfund. 8 uger med 40 lektioner og besøg ved de forskellige aktiviteter – 3-9 mdr. medlemsskab alt efter prisen.

15 Typiske forløb pr. 1. januar 2016 Sprogundervisning modul 1 og 2 – de første 6 måneder. 25 timers undervisning og 12 timers praktikværksted sprogcenter Aktiv Fritid sideløbende med sprogundervisning og andre tilbud typisk de første 3-12 måneder AOF Job og Netværk – 6-12 måneder. Heri indgår virksomhedspraktikker. Integro og Jobspartner Virksomhedspraktikker efter 2. sprogmodul i kombination med sprogundervisning efter 6 måneder – moduler 3-6. Sprogcenter Ordinært arbejde i kombination med sprogundervisning Sprogcenter Løntilskud i kombination med sprogundervisning Sprogcenter / Integro og Jobspartner / Jobcenter Efter endt danskuddannelse vil der i nogle tilfælde være behov for forberedende voksen undervisning eller ordblindeundervisning VUC / AOF / UU Virksomhedspraktikker og løntilskud med henblik på ordinær ansættelse eller afklaring til anden forsørgelse Sprogcenter / Integro og Jobspartner / Jobcenter Efter endt danskuddannelse overgang til ordinær uddannelse Uddannelsesinstitutioner Anden forsørgelse, fleksjob, ressourceforløb,, pension. Jobcenter

16 Fuld tid fra start med fokus på intensiv sprogundervisning samt job og uddannelse. Sprogundervisning Praktikcenter og virksomhedspraktik Fritidstilbud Egne konsulenter – virksomhedspraktik med henblik på job Uddannelse / Forberedende voksenundervisning FVU / Ordblindeundervisning OBU Job og Fritid

17 Boligplaceringer Alle er permanent boligplaceret ved ankomst Ud af de 46 ældreboliger (tomgangsleje) er de 41 udlejet pt. Der bruges overvejende boligselskaber, men også enkelte private udlejere. Boligerne skal ligge så det praktisk er muligt, at komme til og fra uddannelse, og arbejde med offentlig transport, og have en størrelse så flygtningene selv kan afholde udgiften til husleje m.m.

18 Spørgsmål


Download ppt "Job & Integration Fleksjob Ledighedsydelse Integration."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google