Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Formål m.v. § 1. Formålet med erhvervsgrunduddannelsen er, at den unge opnår personlige, sociale og faglige kvalifikationer, som dels giver umiddelbar.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Formål m.v. § 1. Formålet med erhvervsgrunduddannelsen er, at den unge opnår personlige, sociale og faglige kvalifikationer, som dels giver umiddelbar."— Præsentationens transcript:

1 Formål m.v. § 1. Formålet med erhvervsgrunduddannelsen er, at den unge opnår personlige, sociale og faglige kvalifikationer, som dels giver umiddelbar adgang til at fortsætte i en erhvervskompetencegivende uddannelse, dels giver grundlag for beskæftigelse på arbejdsmarkedet. Erhvervsgrunduddannelsen skal tillige bidrage til at udvikle den unges interesse for og evne til aktiv medvirken i et demokratisk samfund. Stk. 2. Kommunalbestyrelsen tilrettelægger i samarbejde med de lokale uddannelsesinstitutioner erhvervsgrunduddannelse for unge under 30 år, der 1) bor i kommunen, 2) ikke er under uddannelse, herunder i produktionsskoleforløb, eller i beskæftigelse og 3) ikke har forudsætninger for umiddelbart at gennemføre en anden kompetencegivende ungdomsuddannelse. Stk. 3. Undervisningsministeren fastsætter nærmere regler om uddannelsen efter indstilling fra Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser, der er nedsat i medfør af lov om erhvervsuddannelser, herunder regler om, hvilke elementer uddannelsen kan bestå af, jf. § 2, stk. 1. Stk. 4. Ministeren kan fastsætte nærmere regler om samarbejde mellem kommuner og de lokale uddannelsesinstitutioner om tilvejebringelse af skoleundervisning, jf. § 3, stk. 4. Stk. 5. Kommunalbestyrelsen kan overlade til institutioner for erhvervsrettet uddannelse og produktionsskoler at tilrettelægge erhvervsgrunduddannelse eventuelt i samarbejde med andre institutioner og skoler. Kommunalbestyrelsen kan i så fald overlade til den tilrettelæggende institution eller skole at udøve de beføjelser og varetage de funktioner, som er tillagt kommunalbestyrelsen ved denne lov, dog bortset fra de beføjelser og funktioner, der er nævnt i § 13, stk. 1, 2 og 4. Undervisningsministeren kan fastsætte regler herom.

2 Formål m.v. § 1. Formålet med erhvervsgrunduddannelsen er, at den unge opnår personlige, sociale og faglige kvalifikationer, som dels giver umiddelbar adgang til at fortsætte i en erhvervskompetencegivende uddannelse, dels giver grundlag for beskæftigelse på arbejdsmarkedet. Erhvervsgrunduddannelsen skal tillige bidrage til at udvikle den unges interesse for og evne til aktiv medvirken i et demokratisk samfund. Stk. 2. Kommunalbestyrelsen tilrettelægger i samarbejde med de lokale uddannelsesinstitutioner erhvervsgrunduddannelse for unge under 30 år, der 1) bor i kommunen, 2) ikke er under uddannelse, herunder i produktionsskoleforløb, eller i beskæftigelse og 3) ikke har forudsætninger for umiddelbart at gennemføre en anden kompetencegivende ungdomsuddannelse. Stk. 3. Undervisningsministeren fastsætter nærmere regler om uddannelsen efter indstilling fra Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser, der er nedsat i medfør af lov om erhvervsuddannelser, herunder regler om, hvilke elementer uddannelsen kan bestå af, jf. § 2, stk. 1. Stk. 4. Ministeren kan fastsætte nærmere regler om samarbejde mellem kommuner og de lokale uddannelsesinstitutioner om tilvejebringelse af skoleundervisning, jf. § 3, stk. 4. Stk. 5. Kommunalbestyrelsen kan overlade til institutioner for erhvervsrettet uddannelse og produktionsskoler at tilrettelægge erhvervsgrunduddannelse eventuelt i samarbejde med andre institutioner og skoler. Kommunalbestyrelsen kan i så fald overlade til den tilrettelæggende institution eller skole at udøve de beføjelser og varetage de funktioner, som er tillagt kommunalbestyrelsen ved denne lov, dog bortset fra de beføjelser og funktioner, der er nævnt i § 13, stk. 1, 2 og 4. Undervisningsministeren kan fastsætte regler herom.

3 Møde til tiden Stabil 37 timer om ugen Vilje Håndelag

4 20-40 ugers skole 2 år 84-64 ugers praktik

5 Erhvervsuddannelser, jf. lov om erhvervsuddannelser Landbrugsuddannelser, jf. lov om landbrugsuddannelser 1 Social- og sundhedsuddannelser, jf. lov om grundlæggende social- og sundhedsuddannelser inden for bistands-, pleje- og omsorgsområdet m.v. 2 Søfartsuddannelser, jf. lov om søfartsuddannelse 3 Arbejdsmarkedsuddannelser, jf. lov om arbejdsmarkedsuddannelser Enkeltfagsundervisning på gymnasier og hf-kurser, jf. lov om gymnasiet m.v. og lov om højere forberedelseseksamen og enkeltfagsundervisning 4 Enkeltfagsundervisning til højere handelseksamen og højere teknisk eksamen, jf. lov om erhvervsgymnasiale uddannelser 5 Almen voksenuddannelse (AVU), jf. lov om almen voksenuddannelse 6 Højskolekurser, jf. lov om folkehøjskoler, efterskoler, husholdningsskoler og håndarbejdsskoler Husholdningskurser, jf. lov om folkehøjskoler, efterskoler, husholdningsskoler og håndarbejdsskoler Håndarbejdskurser, jf. lov om folkehøjskoler, efterskoler, husholdningsskoler og håndarbejdsskoler Efterskoleundervisning, jf. lov om folkehøjskoler, efterskoler, husholdningsskoler og håndarbejdsskoler Heltidsundervisning på ungdomsskoler, jf. lov om ungdomsskoler Daghøjskolekurser, jf. lov om daghøjskoler og produktionsskoler 7 Produktionsskoleundervisning, jf. lov om daghøjskoler og produktionsskoler 8 Amtskommunal indvandrerundervisning, jf. lov om undervisning af voksne indvandrere 9 Specialundervisning for voksne, jf. lov om specialundervisning for voksne Kurser mv., jf. § 1, stk. 3, jf. stk. 2, i lov om ungdomsvejledning og brobygningsforløb til ungdomsuddannelse 10 Kurser i henhold til § 1, stk. 2, i lov om erhvervsskoler 11.

6 Skole/virksomhedstype Periode fra/tilIndhold (elementer, mål m.v.)Varighed (antal uger) Svendborg Museum 30.11.09- 02.05.10 Praktik 34 AMU 03.05.10- 18.05.10 Rengøringsmidler og overflader2 Svendborg Museum 19.05.10- 22.06.10 Se ovenstående7 SDE23.06.10Besøg på SDE1 dag Svendborg Museum 24.06.10- 01.08.10 Se ovenstående5 SDE 02.08.10- 27.08.10 Kørekort B4 Svendborg Museum 28.08.10- 04.10.10 Se ovenstående5 AMU 05.10.10- 07.10.10 Stillads3 dage Svendborg Museum 08.10.10- 16.01.11 Se ovenstående14 Svendborg Erhvervsskole 17.01.11- 03.04.11 Specielt EGU forløb – maler grundforløb 11 Svendborg Museum 04.04.11- 29.11.11 Se ovenstående34 Sydfyns ErhvervsForskole 29.11.11Evaluering af uddannelsesforløb 1 dag Uddannelsesplan

7 www.uvm.dk www.kl.dk www.egu.dk www.emu.dk


Download ppt "Formål m.v. § 1. Formålet med erhvervsgrunduddannelsen er, at den unge opnår personlige, sociale og faglige kvalifikationer, som dels giver umiddelbar."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google