Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Fagligt Fælles Forbund Uddannelseskonference for Grønne Uddannelser 7 december 2009.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Fagligt Fælles Forbund Uddannelseskonference for Grønne Uddannelser 7 december 2009."— Præsentationens transcript:

1 Fagligt Fælles Forbund Uddannelseskonference for Grønne Uddannelser 7 december 2009

2 CFU- Aftale 2008-2011

3 Udmøntning af midler til kompetenceudvikling fra trepartsaftalerne Som en del af trepartsaftalerne afsættes der i perioden 194 mio. kr. til at styrke kompetenceudvikling og efter- og videreuddannelsesindsatsen 97 mio. kr. udmøntes til ministerområderne forholdsmæssigt efter lønsummer. Arbejdsgiverne på de enkelte ministerområder har sammen med de forhandlingsberettigede organisationers repræsentanter, ansvaret for en gang årligt i enighed af fordele midlerne. OAO’s rammer er 8,5 mio. kr. i 1. aftale år. 9.5 mio. kr. i 2. aftaleår. og 10,5 mio. kr. i 3.aftaleår. I alt 28.5 mio. kr. på OAO området 3.

4 Decentral forhandlinger i ministerierne, hvor 3F har deltaget Puljen for 2008-2009 Videnskabsministeriet/Universitetsstyrel sen. (1010 årsværk) (F) Undervisningsministeriet (1520 årsværk) (I) Fødevareministeriet (48 årsværk) (F) Justitsministeriet (45 årsværk) (I) Kirkeministeriet (ca.1200 årsværk) (F) Forsvarsministeriet (1400 årsværk) (I) Miljøministeriet (440 årsværk) (I) Transportministeriet (290 årsværk) (F) Sundhedsministeriet (85 årsværk) (F) Årsværk dækker 3F’s medlemsgrupper 4.

5 Eksempler på pejlemærker i ministerierne Midlerne skal benyttes til at give ufaglærte og faglærte medarbejdere mulighed for at deltage i relevant almen og faglig efteruddannelse som f.eks. AMU, FVU, AVU, HF eller anden erhvervsuddannelse Af en handlingsplan kan det fremgå, hvordan kortuddannede inden for en 2-årig periode kan komme i gang med en efteruddannelsesaktivitet Det kan fremgå, hvordan ufaglærte medarbejdere med mere end 2 års anciennitet kan påbegynde en faglært uddannelse Mulighed for at få uddannelser på videregående uddannelser 5.

6 Udmøntning af trepartsmidlerne til kompetenceudvikling i kommuner og regioner: 2008 - 2011 Et engangsbeløb på 388 mio. kr. til øget kompetenceudvikling for ansatte i kommunerne i OK perioden 118 mio.kr. på RLTN’s område Det giver en ramme for OAO på KL området på 222.7 mil. kr. og 42,7 mio.kr. på RLTN 6.

7 7. 3-partsmidlerne kan bruges til Kompetenceudvikling: AMU, AVU,FVU, EUD, VVU mm. Støtte til hvad: Deltagerbetaling, materialer, transport og hel eller delvis finansiering af vikarudgifter

8 3F anbefalinger om Trepartsmidler i kommuner og regioner De usynlige kollegaer. Fra ufaglært til faglært. IKV i sammenhæng med generel efteruddannelse. Almene uddannelser herunder FVU, og Dansk som andetsprog i AMU. Efteruddannelsesindsats på jobområder der ikke traditionelt har fået efteruddannelse. Efteruddannelse på et videregående niveau.

9

10 Kompetenceudvikling Mål og midler Uddannelse er overenskomst OK 08 har hensigtserklæring om systematisk kompetenceudvikling OK 08 giver ret til MUS med aftale om udviklingsmål og skriftlige udviklingsplaner 10.

11 Kompetenceudvikling i OK 08 Mål På den enkelte arbejdsplads foretages strategisk forankret og systematisk kompetenceudvikling for alle medarbejdere Dette indebærer bl.a., at der på arbejdspladsen i dialog mellem medarbejder og ledelse - opstilles udviklingsmål for den enkelte medarbejder eller for grupper af medarbejdere. Kvalitetssikring: Det øverste MED-udvalg skal evaluere anvendelsen af MUS regelmæssigt 11.

12 Protokollat OK specialarbejdere, gartner m.fl. Individuel kompetenceudvikling/udviklingsplan Formålet med aftale er at styrke indsatsen omkring den enkelte medarbejders kompetenceudvikling, Aftalen skal sikre udviklingsmuligheder for alle ansatte, både medarbejdere og ledere. Den løbende kompetenceudvikling består af faglig efter- og videreuddannelse (fx kompetencegivende uddannelser, som er arbejdsmæssigt relevante) og kompetenceudvikling i bredere forstand. 12.

13 Protokollat OK specialarbejdere, gartner m.fl. Individuel kompetenceudvikling/udviklingsplan Der skal udarbejdes en Skriftlig udviklingsplan for den enkelte medarbejder. Udviklingsplanen udarbejdes i dialog mellem medarbejder og ledelse. Udviklingsplanen indeholder målsætninger for medarbejderens udvikling på kortere og længere sigt. Udviklingsplanen kan omfatte konkrete aktiviteter, der iværksættes for at nå målene. Der følges op på udviklingsplanen årligt. Opfølgningen kan medføre en justering af udviklingsplanen. 13.

14 Aftale om kompetenceudvikling CFU - Personalestyrelsen Løbende udvikling af de statslige medarbejderes kompetencer og kvalifikationer er en forudsætning for effektive og attraktive arbejdspladser i staten. Kompetenceudviklingen skal være både strategisk og systematisk. Et led i at være systematisk er at holde årlige, tilbagevendende medarbejderudviklingssamtaler. Parterne er herunder enige om, at der opstilles strategiske udviklingsmål for alle medarbejdere. Job- og kompetenceudvikling relaterer sig både til medarbejderens nuværende og fremtidige arbejdsliv. 14.

15 Pjecer om kompetencemuligheder 15.


Download ppt "Fagligt Fælles Forbund Uddannelseskonference for Grønne Uddannelser 7 december 2009."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google