Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Opgave 1 En velfærdsstat er en stat der tilbyder offentlighjælp til sociale ydelser. Der blev i 1933 lavet 4 lovkomplekser, som skulle sikre borgerne økonomiskstøtte.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Opgave 1 En velfærdsstat er en stat der tilbyder offentlighjælp til sociale ydelser. Der blev i 1933 lavet 4 lovkomplekser, som skulle sikre borgerne økonomiskstøtte."— Præsentationens transcript:

1 Opgave 1 En velfærdsstat er en stat der tilbyder offentlighjælp til sociale ydelser. Der blev i 1933 lavet 4 lovkomplekser, som skulle sikre borgerne økonomiskstøtte. De 4 love var: - Folkeforsikring -Ulykkesforsikring -Arbejdsløshedsforsikring -Offentlig forsorg Det var karakteristisk at med undtagelse af aldersrenten og offentlig forsorg at reformen for forsikringsprincippet blev bygget. Man besluttede at efter den tyske besættelse i 1940-45 at skabe et bedre samfund for hele befolkningen, ved at skabe et velfærdsprincip. Det kunne være 1)Det konservative folkeparti og venstre som pegede på USA’s kolossale rigdom og vækst, borgerne skulle have frihed og bærer ansvaret for sin egen tilværelse. Skatterne blev lave og borgerne kunne så selv bestemme om de ville forsikre sig mod sygdom og arbejdsløshed. 2)Kommunisterne ønskede et samfund med lighed og at alle skulle have den samme mulighed for velfærd 3)Folket ville have en mellemvej mellem en statsstyret velfærdsfordeling og en samfundstyret velfærdsfordeling, hvilket betyder at de ville have et primært frit arbejdsmarkedet, med få statslige indblandinger, staten skulle mere søger for sygehuse, skoler, vedligeholdelser osv. Der er forskellige typer for velfærdsmodeller der er: -Den residuale velfærdsmodel som er den engelsk/amerikanske model, hvor at markedet ses for at være den bedste fordelings mekanisme af samfundets goder, staten har en beskeden roller hvor de kun skal yde støtte til de dårligst stillede i samfundet. -Den universelle model er den model vi har i Skandinavien her spiller staten en større rolle med omfordeling af samfundets goder, i modsætning til den residuale model vil den universelle model skabe lighed og sørger for at alle borgere kan søge hjælp -Til sidst har vi den selektive model som ses i de central europæiske lande, den bygger på at mennesket skal kunne påtage sig et ansvar først og fremmest hos familien dvs. at staten ikke skal blande sig, hvis familien selv kan klare sig. Den mener at den centrale fordeler er familien, man skal altså søge hjælp hos familien frem for hos staten.

2 Opgave 2 Artiklen fra Berlingske er skrevet d.30. april 2014 og indeholder nogle af de ændringer regeringen lægger optil at ændre i udspillet til en beskæftigelsesreform. Det der kan karakterisere den danske velfærdstat er at vi arbejder hårdt på at mindske arbejdsløsheden som vi har her i Danmark. Vi vil gerne have så mange så mulige arbejdsløse til at bidrage på arbejdsmarkedet, det vil vi b.la. Ved at få de arbejdsløse hurtigst muligt i beskæftigelse i form af jobsøgning, rekruttering og uddannelse hvis der er behov. I artiklen næves at der skal være balance mellem retten til at modtage dagpenge/ kontanthjælp (som er en del af vores velfærdsydelser) og den enkeltes pligt til at stå til rådighed (altså den enkeltes pligt til at tage arbejde), og med det forstås der at hvis du skal kunne modtage dagpenge/ kontanthjælp skal du vise at du er villig til at stå til rådighed og bidrage til samfundet.

3 Opgave 3 De udfordringer den danske velfærdsmodel står overfor med beskæftigelsesreformen er, at i beskæftigelsesreformen der vil regeringen gerne have at de arbejdsløse skal yde en indsats for at komme på arbejdsmarkedet før de kan få dagpenge eller kontanthjælp. Det koster staten en masse penge at have så mange på dagpenge eller kontanthjælp, så de vil gerne sætte skub i sagerne ved at få de arbejdsløse i gang med at søge arbejde, da de mener at de arbejdsløse ikke prøver hårdt nok med at få arbejde, og at de bare sidder derhjemme og nasser på samfundet.


Download ppt "Opgave 1 En velfærdsstat er en stat der tilbyder offentlighjælp til sociale ydelser. Der blev i 1933 lavet 4 lovkomplekser, som skulle sikre borgerne økonomiskstøtte."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google