Download præsentationen
Præsentation er lastning. Vent venligst
Offentliggjort afEmma Bjerregaard Redigeret for ca. et år siden
1
Klik for at redigere i master2kok1111a Nærings stoffernes Køkkentekniske egenskaber
2
Madlavning Kemiske reaktioner på syre og base Næringsstoffer reagerer forskelligt Udnytter denne viden.
3
Vitaminer Mineraler Vand Kulhydrat Fedt Protein Alkohol Ikke energigivendeEnergi givende Opdeles i
4
VAND Koge evne:Kogning af emner Udnytter at vand koger ved 100 ° C Blanchering og skoldning Dampning:Emner med ingen eller lidt bindevæv Opløsning/Udvanding Udtrækning:Udblødning Skylning Udtræk af vandopløselige stoffer Transport:smag ind ´Varme Frysning:Isfremstilling Opbevaring
5
PROTEIN Koagulering:Fromage, Stivner ved hjælp af gelatine Stivne ved egen kolagen Stivne ved påvirkning af varme Stivner ved påvirkning af salt Stivner ved påvirkning af syre Stivner ved påvirkning af enzymer Bindeevne:Æg binder væske i sig selv Binder væske i fars limer panering til emne Soufleringsevne:Binder luft
6
PROTEIN (fortsat) Emulsionsevnen:Ægte saucer Smørpiskede saucer Legering Soufflefars Mayonaise Luftbinding:Flødeskum Marengs og æggehvider Brød Konsistensforbedring: Legering
7
FEDT Stegeevne:Dannelse af stegeskorpe Høj varme Sammensat fedtstof = lavere varme Bageevne:holder på fugtigheden, Friskt brød længere Butterdej; soufflerer op og bliver sprødt Mørdej/tærtedej Smagsforbedrende:Smør på brødet Montering Svinger grøntsager i smør Udseende:Blanke saucer Farvejusterende
8
Fedt (fortsat) Konsistens:Montering af saucer Piskning af smørsaucer Puré af grøntsager Varmebeskytter:Holder på varme i grøntsager Konservering:Fjernelse af ilt Emulsion:Ægte saucer Uægte saucer
9
Kulhydrat Jævneevne:Roux; nedbrudt stivelse Kartoffelmel Maizena Stivelsesholdige grøntsager Forklistring:Grød Opsugningsevne:Vendt i mel før stegning Sødeevne:I desserter Konsistens:Is Glucose i karamelkurve
10
Kulhydrat (Fortsat) Karamelisering:Karamel i Karamelrand Brunede kartofler Glasering Stegeskorpe sammen med fedt og protein Konservering:syltning Smagsforstærker:Fremhæver og afrunder Gæring:Brød Vin Øl
Lignende præsentationer
© 2024 SlidePlayer.dk Inc.
All rights reserved.