Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

OK 13 Kravsindsamling Inspiration til klubmødet. Temaer for krav til OK 13 Løn Tryghed Beskæftigelsesfremme Arbejdsmiljø Sektorspecifikke krav.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "OK 13 Kravsindsamling Inspiration til klubmødet. Temaer for krav til OK 13 Løn Tryghed Beskæftigelsesfremme Arbejdsmiljø Sektorspecifikke krav."— Præsentationens transcript:

1 OK 13 Kravsindsamling Inspiration til klubmødet

2 Temaer for krav til OK 13 Løn Tryghed Beskæftigelsesfremme Arbejdsmiljø Sektorspecifikke krav

3 Tema: Løn Under dette tema kan der være generelle og sektorspecifikke lønkrav og ligelønskrav. Fx krav om gennemsigtige lønstatistikker fordelt på køn, barsel til fædre med henblik på at sikre ligeløn med mere.

4 Tema: Tryghed Under dette tema tænkes der på krav, som kan forbedre ansættelsessikkerheden, og generelt på krav som kan sikre, at man fremadrettet har beskæftigelse. Fx forbedrede opsigelsesvarsler, bedre TR- og SU-beskyttelse, employability – det vil sige muligheden for løbende udvikling/efter- videreuddannelse, som kan fastholde den enkeltes markedsværdi med mere.

5 Tema: Beskæftigelsesfremme Under dette tema tænkes der på krav, som på den ene side kan komme de ansatte til gode og samtidig skabe åbninger, hvor ledige kan komme ind på arbejdsmarkedet. Fx ret til orlov med vikar, mulighed for retrætestillinger, hvor der på denne baggrund gives plads til unge med mere.

6 Tema: Arbejdsmiljø Under dette tema tænkes på krav, som kan forbedre arbejdsmiljøet. Fx bedre tilrettelæggelse af den enkeltes jobfunktioner, så de passer til familie og ambitioner, minimumskrav til lokalt aftalt stresspolitik. Sikring af SU’s mulighed for at beslutte tættest muligt på de berørte (nærhedsprincip).

7 Tema: Sektorspecifikke krav Krav der ikke umiddelbart kan indeholdes i de øvrige temaer. Fx stillingsstruktur på professionshøjskolerne


Download ppt "OK 13 Kravsindsamling Inspiration til klubmødet. Temaer for krav til OK 13 Løn Tryghed Beskæftigelsesfremme Arbejdsmiljø Sektorspecifikke krav."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google