Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Evaluering og spørgetime. Søren Ulrik Thomsen: ”Det er april”. Fra Det skabtes vaklen. 1996. Det er april, og de gamle mænd bryder sammen; de vil ha medaljer,

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Evaluering og spørgetime. Søren Ulrik Thomsen: ”Det er april”. Fra Det skabtes vaklen. 1996. Det er april, og de gamle mænd bryder sammen; de vil ha medaljer,"— Præsentationens transcript:

1 Evaluering og spørgetime

2 Søren Ulrik Thomsen: ”Det er april”. Fra Det skabtes vaklen. 1996. Det er april, og de gamle mænd bryder sammen; de vil ha medaljer, de vil ha fisse, og de vil ha ret, men ikke dø før deres sønner, der nu slås om en plads i præsidiet, hvis gardiner vævet af sukker og blod opbløder verdens vældige lys, såvel som dens værste mørke. Selv har jeg intet at skulle ha sagt, for jeg taler om dét, der aldrig vil stå til forhandling, når det kompromisløse ophørsudsalg kulminerer, og jeg er klar til at gå min egen vej, som er ingens, og andre har gået før mig. Kun i en tilstand af kølig velklædt venlighed forlader jeg dette kontor for vinden, hvorfra intet vil blive fordelt, for her regnes på det, der er fælles, men ikke kan deles, og på det, der er delt, og ikke kan heles: Gennemsigtig som en tolvårs piges første digt og søvnløs som en olding venter jeg på, at tjørnen, som heller hverken gør fra eller til, springer ud.

3 Lidt formelt om eksamen

4 Plagiat Hold jer fra det. Der er forskel på at TALE med hinanden om opgaven og at SKRIVE sammen om opgaven.

5 Former for plagiat Når man skriver af fra en bog, artikel eller internetkilde uden at referere. Når man bruger en formulering fra en tekst, men lige ændrer den overfladisk. Når man arbejder så tæt sammen, at man ender med at bruge hinandens formuleringer. Når man låner en andens besvarelse og bagefter ikke kan gøre sig fri af den andens formuleringer.

6 Gode råd til at undgå plagiat Generelt: Der er ikke noget galt i at citere: ”Blabla” Særligt ikke hvis man samtidig kommenterer citatet med sine egne ord. Den, der citerer godt, viser, at han er god til at læse. I forhold til eksamen: Lad være med at skrive sammen om opgaven. Lad være med at låne hinandens besvarelser. Brug ikke Facebook til at diskutere, hvad man skal svare.

7 Hvornår skal jeg henvise? Når du vil fremdrage et centralt sted i en tekst, du skriver om. Når du direkte bruger en andens specialviden. Når din egen tekst er inspireret af en kilde.

8 Hvornår skal jeg ikke henvise? Du skal ikke lave henvisning, når du bruger almen viden. Man henviser f.eks. ikke, når man angiver årstal for en historisk person, eller når man skriver: ”Roland Barthes var en fransk semiotiker”.

9 Henvisninger Hvad må I henvise til? ”Blåt kompendium”: Nej, I skal henvise til de enkelte tekster i kompendiet. Kompendiet har en litteraturliste. Egne noter: Nej! Internetkilder: ja, hvis de er pålidelige. Alle mulige andre valide kilder til viden: Ja brug dem!

10 Henvisninger i den løbende tekst Hvor refererer I? I teksten eller i fodnoter. Hvordan refererer I? Til tekster fra det blå kompendium: (Efternavn, årstal: sidetal) fx (Genette 2010: 93) Til internetkilder: (Navn evt. nummer hvis I har mere end én til samme side) fx (Den Danske Ordbog)

11 Henvisninger i litteraturlisten Hvordan indskriver I tekster i jeres litteraturliste? Det kan I fx gøre sådan her Artikler: Efternavn, Fornavn (årstal): ”Titel på artikel” i Efternavn, Fornavn: Titel på bog eller tidsskrift. Udgave eller årgang. By: Forlag. Fx Genette, Gérard (2010): ”Paratekster” i Bjerring-Hansen, Jens og Torben Jelsbak: Boghistorie. Århus: Århus Universitetsforlag. Bøger: Efternavn, Fornavn (årstal): Titel. Evt. udgave. By: Forlag. Fx Aristoteles (2005): Poetikken. København: Samlerens Bogklub. Internet: Forfatter eller kilde (årstal): Sidens titel. Internetadressen (dvs. ”http://...”). ”Lokaliseret” dato hvor siden var tilgængelig. Fx Syddansk Universitet m.fl. (2008): Stop plagiat nu. http://stopplagiat.nu/index_flash.html. Lokaliseret d. 21/4-2015.http://stopplagiat.nu/index_flash.html

12 Litteraturliste Litteraturlisten skal opstilles alfabetisk efter efternavn. Selvom I har henvist til den samme tekst flere steder i jeres besvarelse, skal teksten kun nævnes én gang i litteraturlisten.

13 Huskeliste Opgaven i uploader (dvs. pdf-filen) SKAL døbes: Fornavn efternavn T&T antal anslag.pdf Eksempel: Bengt Burg T&T 10211.pdf Opgaven skal være på mellem 9600-14400 anslag (inklusiv mellemrum og fodnoter, eksklusiv litteraturliste). Opgavens sidehoved: TT, eksamenstermin (F15), fulde navn og ruc-mail. Brug sidetal. Besvarelsen skal indeholde en litteraturliste.

14 Sproglig tjekliste Læs korrektur: Følg reglerne for retskrivning og grammatik – brug ord og vendinger korrekt. Se efter at teksten hænger sammen og tager hensyn til modtageren – læs besvarelsen igennem og sæt jer i modtagerens sted. Eksamensopgaven er (også) en øvelse i den skriftsproglige norm for universitetsopgaver. Læs korrektur!

15 Det bedste råd fremover SKRIV! Skriftsproget betyder mere for jeres karakterer end de fleste tror. Hvis en del af ens arbejde består i, at kunne formulere sig godt på dansk, er der mindre risiko for, at ens arbejde bliver outsourcet. Så SKRIV!


Download ppt "Evaluering og spørgetime. Søren Ulrik Thomsen: ”Det er april”. Fra Det skabtes vaklen. 1996. Det er april, og de gamle mænd bryder sammen; de vil ha medaljer,"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google