Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Historiekonkurrencen 2015/16 Mennesket, der skabte Historie En konkurrence for alle danske gymnasieelever.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Historiekonkurrencen 2015/16 Mennesket, der skabte Historie En konkurrence for alle danske gymnasieelever."— Præsentationens transcript:

1 Historiekonkurrencen 2015/16 Mennesket, der skabte Historie En konkurrence for alle danske gymnasieelever

2 Friheden fører folket Logo for dette års konkurrence, læs mere på EMU: http://www.emu.dk/modul/historiekonkurrencen-2014-2015- k%C3%A6mp-alt-hvad-du-har-k%C3%A6rt

3 https://www.youtube.com/watch?v=hDcCeCht9G s Marius Jeppesen blev i en alder af 21 år skudt af tyskerne - filmen om ham gav 2. prisen i sidste års konkurrence til fire dygtige piger fra Paderup gymnasium.

4 Du kan vinde penge: 10.000 kroner for vinderen 2. præmie er på 2.000 kroner, 3. præmie 1.000 kroner. Alle vindere har mulighed for at deltage i en europæisk workshop sammen med vinderne fra de andre deltagende lande fra Eustory.

5 Hvordan kommer jeg i gang? Måske er du i forvejen i gang med en større opgave, der har med historie ar gøre. Måske har du altid interesseret dig for en bestemt person eller begivenhed? Brug tid og energi på at finde det rigtige emne!

6 Hvordan får jeg en god idé, og hvordan får jeg fat i velegnet materiale? Det kan betale sig at samarbejde med fagfolk, arkiver, lokalhistorisk forening m.v.

7 Det er tilladt at få hjælp til sin opgave Når du har ideen og nogle materialer, skal du i gang med at finde ud af, hvordan historien skal fortælles. Derfor er det ofte en god idé at arbejde i en gruppe. Men din lærer vil også gerne hjælpe dig

8 Eustory – en del af et større fællesskab Eustory er en sammenslutning fra 25 europæiske lande, der i deres land organiserer og gennemfører en historiekonkurrence for interesserede elever. I nogle lande er konkurrencen meget stor, med 5.000 deltagere.

9 Protektor for konkurrencen, Mogens Lykketoft, overrækker prisen til årets vinder 2015 Søren. Mogens Lykketoft, der selv som gymnasieelev skrev en lille verdenshistorie på 250 sider, har støttet historiekonkurrencen i de senere år.

10 Prisoverrækkelsen på Christiansborg 2014 Her er der et lille blærefoto, beregnet til eleverne på O G, der viser den ansvarlige for konkurrencen (Burkhard Sievers) sammen med Mogens Lykketoft ved en seance på Christiansborg. Vinderne var der også!


Download ppt "Historiekonkurrencen 2015/16 Mennesket, der skabte Historie En konkurrence for alle danske gymnasieelever."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google