Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

F.K.Bølgen Børnemiljøvurdering 2009. Børnemiljøvurdering. Alle dagtilbud skal i år udarbejde en skriftlig børnemiljøvurdering( BMV )- derefter mindst.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "F.K.Bølgen Børnemiljøvurdering 2009. Børnemiljøvurdering. Alle dagtilbud skal i år udarbejde en skriftlig børnemiljøvurdering( BMV )- derefter mindst."— Præsentationens transcript:

1 F.K.Bølgen Børnemiljøvurdering 2009

2 Børnemiljøvurdering. Alle dagtilbud skal i år udarbejde en skriftlig børnemiljøvurdering( BMV )- derefter mindst hvert tredje år. En børnemiljøvurdering er et redskab, som bruges til at beskrive, vurdere og udvikle børnemiljøet. Børnemiljøet, der skal vurderes via børnemiljøvurderingen, indeholder tre områder: 1.Det fysiske børnemiljø: handler om, hvorvidt de fysiske rammer inde og ude er sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarlige. Det drejer sig blandt andet om mulighed for bevægelse, ergonomi, pladsforhold, hygiejne, støj, lys og sikkerhedsmæssige forhold. 2.Det psykiske børnemiljø: drejer sig om, hvordan børnene har det med hinanden og med de voksne. Det handler om konstruktiv gruppedynamik uden mobning og eksklusion fra fællesskabet. I et godt psykisk børnemiljø bidrager fællesskaber, venskaber, rummelighed, omsorg, tryghed, tillid og medbestemmelse til en positiv hverdag. 3.Det æstetiske børnemiljø: handler om samspillet mellem omgivelserne og børnenes sanser i dagligdagen. Det æstetiske miljø har betydning for, om børnene oplever dagtilbuddet som et rart sted at være samt oplever stedet som inspirerende, motiverende, udfordrende og behageligt. Konkret handler det æstetiske miljø om, hvordan indretning og udsmykning af bygninger, rum og legesteder kan indvirke på børns oplevelser og handlinger. Det æstetiske miljø har betydning for, om børnene får lyst til at udfolde sig.

3 Børnemiljøvurdering BMV består af fire faser: Kortlægning En kortlægning skal give et overblik over det fysiske, det æstetiske og det psykiske børnemiljø. Det er tre synsvinkler, som har mange indbyrdes sammenhænge. Beskrivelse De områder, der skiller sig ud – positivt såvel som negativt – beskrives. Eventuelle problemer vurderes i forhold til alvor, omfang og løsningsmuligheder. Handlingsplan En handlingsplan skal angive rækkefølge og tidsramme for, hvordan eventuelt konstaterede problemer løses. Af handlingsplanen fremgår det hvem, der er ansvarlig for hvad, hvordan og hvornår. Opfølgning Der følges op på handlingsplanen både med hensyn til prioritering og gennemførelse af opgaver. Børnemiljøet skal vurderes i et børneperspektiv, og i det omfang det er muligt, skal børnenes oplevelse af børnemiljøet inddrages i børnemiljøvurderingen. Det betyder, at man som voksen må forsøge at sætte sig i børnenes sted, og indhente viden direkte fra børnene.

4 Børnemiljøvurdering F.K.Bølgens Børnemiljøvurdering: For bedst muligt at kunne tilgodese dette har F.K.Bølgen har valgt den kvantitative tilgang. Vi udsendte ultimo oktober spørgeskemaer til samtlige daværende klubmedlemmer(306), hvor vi anmodede om deres syn på en række spørgsmål. Efter en vurdering af svarene, vil vi i personalegruppen beskrive, hvorledes problemer og behov søges løst, og hvilke pædagoger, der er ansvarspersoner for de enkelte tiltag. Dette med udgangspunkt i de ting, hvor en markant del af brugerne ønsker ændringer. Der vil blive fulgt op på personalemøderne, og de konkrete tiltag vil blive formidlet via vor hjemmeside og klubblad. Ligeledes vil forældrerådet løbende blive involveret i forløbet.

5 Børnemiljøvurdering Resultater af spørgeskemaundersøgelsen: Vi fik 148 svar - en besvarelsesprocent på 40,8 %, hvilket må siges at være repræsentativt. I vort spørgeskema har vi indledningsvis spurgt til det enkelte medlems køn og alder.

6 KØN & ALDER

7 ”Er du glad for at gå i klub?”

8 ”Hvor mange gange om ugen er du i klubben?”

9

10

11

12

13 ”Er du blevet mobbet på sms eller chat?”

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23 Børnemiljøvurdering I spørgeskemaet har vi søgt svar på, hvor børnene og de unge bedst kan lide at være eller være med til? Det fik vi glædeligvis ikke noget entydigt svar på. For vi bestræber os på at være en klub, som qua vore mange forskellige aktiviteter, forsøger at tilgodese så mange medlemmer som muligt. Vi ser ikke aktiviteterne som et mål, men som et middel til at opnå de relationer, som vi anser for det vigtigste i vort pædagogiske arbejde. Vi har spurgt medlemmerne, hvad det bedste er ved klubben, og til det har svarene været meget forskellige. Men de gennemgående svar har været: At være sammen med kammeraterne/vennerne Alle aktiviteterne De voksne Turene Modsat har vi også forhørt os om, hvad det kedeligste ved klubben er: Når ens kammerater ikke er der Ferierne Der er ikke kedeligt Når de voksne skælder en ud På spørgsmålet om, hvordan klubben kunne blive bedre er svarene: Flere overnatninger Færre piftede cykler Bedre cykelparkering Børneråd Fred fra de store Den er fin som den er Flere aktiviteter på boldbanen Ny boldbane Voksne ud at lege Mere åbent Toiletterne Garderoberne

24 Beskrivelse af det indsamlede datamateriale: OmråderDet fungerer godtDet vil vi gøre noget ved Ansvarlig for beskrivelse Deadline for beskrivelse Fysiske børnemiljø Generel tilfredshed med aktiviteterne Yderligere involvering af de ældste børn (specielt pigerne) i idræt/bevægelse 01.06.09 Psykiske børnemiljø Trygt og tillidsfuldt forhold til de voksne i klubben Stor fremmødeprocent Mange venskaber i klubben Skældud/relationer Medbestemmelse Mobning Pigegrupper 01.04.09 01.05.09 Beskrevet i Mobbepolitik 01.10.09 Æstetiske børnemiljø Rigtig mange børn bruger jævnligt vores legeplads og boldbaner Toiletforhold Renovering af Hockeybane Garderober 01.03.09 01.02.09 01.03.09

25 Handlingsplan: OmrådeHandlingsplanPrioriteringAnsvarsperson(er)Deadline Fysiske børnemiljø Yderligere involvering af de ældste børn (specielt pigerne) i idræt/bevægelse Lav01.10.09 Psykiske børnemiljø Skældud relationspædagogik Mobning Pigegrupper Medbestemmelse evt.børneråd Høj Lav Høj 01.05.09 løbende 01.11.09 01.06.09 Æstetiske børnemiljø Garderober Renovering af hockeybane Toiletforhold Høj 01.05.09 Foråret 15.03.09

26 Opfølgning: Områder Fungerer tiltagene tilfredsstillende Hvad synes børnene om tiltagene BemærkningerAnsvarlig for opfølgning Deadline for opfølgning Fysiske arbejdsmiljø Psykiske arbejdsmiljø Æstetiske arbejdsmiljø


Download ppt "F.K.Bølgen Børnemiljøvurdering 2009. Børnemiljøvurdering. Alle dagtilbud skal i år udarbejde en skriftlig børnemiljøvurdering( BMV )- derefter mindst."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google