Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Indkøb af digitale læremidler - hvor skulle det ellers ske, hvis ikke på PLC? KARIN DYRENDOM.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Indkøb af digitale læremidler - hvor skulle det ellers ske, hvis ikke på PLC? KARIN DYRENDOM."— Præsentationens transcript:

1

2 Indkøb af digitale læremidler - hvor skulle det ellers ske, hvis ikke på PLC? KARIN DYRENDOM

3 Tilskudsberettiget digitale læremidler? HVAD GØR VI NU?

4 Det pædagogiske læringscenters formål Formål § 1. Læringscentret skal fremme elevernes læring og trivsel i en motiverende og varieret skoledag ved at udvikle og understøtte læringsrelaterede aktiviteter for eleverne samt inspirere og understøtte det undervisende personales fokus på læreprocesser og læringsresultater. Stk. 2. Det pædagogiske læringscenter skal herunder medvirke til at 1) understøtte skoleudviklingsinitiativer i samspil med ledelsen, 2) formidle kulturtilbud til børn og unge, 3) sætte forskningsbaseret viden om læring i spil på skolen og 4) understøtte samarbejdet mellem skolens ressourcepersoner.

5 Det pædagogiske læringscenters opgaver Opgaver § 2. Følgende opgaver varetages af det pædagogiske læringscenter: 1) Skabe overblik over og formidle tilgængelige læringsressourcer. 2) På baggrund af Fælles Mål at understøtte det undervisende personales planlægning, gennemførelse og evaluering af undervisning og pædagogiske aktiviteter med udgangspunkt i navnlig: a) aktuelle indsatsområder på skolen, b) digitale medier, c) pædagogisk praksis og læring, d) samarbejdet med eksterne parter om læring, udvikling og trivsel og e) nyeste viden om målstyret undervisning, læringsaktiviteter og evaluering.

6 Baggrund for indkøb Kvantitet – mere for pengene. Fælles indkøb af licenser. Økonomisk sigte Den papirløse skole, digital profilskole, fremtidens skole osv. Digitalt sigte Læringsmæssige potentialer ved digitale læringsressourcer/midler i forhold til faglige mål. Pædagogisk sigte

7 Målstyret indkøb??? Er det vigtig at have for øje, hvilket mål der er med de digitale læremidler der indkøbes? JA!

8 Alle læremidler kan ikke have samme mål! Forskellige mål, men samme rammer i forhold til - FFM og elevpositionerne. - Overordnede målsætninger for skolen - Vilkår og muligheder for at bliver brugt rent praktisk.

9 Hvad skal der gøres? Hvem skal gøre det? Hvordan skal det gøres?

10

11 Hvem er tilknyttet det pædagogiske læringscenter? Læringscentermedarbejdere Faglige vejledere Fagudvalgsformænd Pædagogiske it-vejledere Pædagogiske ledere Andre ressourcepersoner

12

13 Overblik – hvordan får vi det? https://ucc.dk/cfu/vejledning

14

15 Skolens behov og læremidlernes funktion. Er det vigtigt at udvikle en fælles forståelse for hvordan de digitale læremidler kan understøtte vores undervisning? En del af et opdateret fagsyn og udviklingen af didaktiske designs for undervisning? Hvor skulle det ellers ske, hvis ikke på PLC!? Har vi på skolen nogle særlige udviklingstiltag, projekter, syn på dannelse, læring mv. der gør at vi skal stille skarpt på en særlig form for digitale læremidler?

16 Læremiddel-traditionen ANALOGE LÆREMIDLER Indkøb består i høj grad af bogsystemer/taskebøger. DIGITALE LÆREMIDLER STØRSTEDELEN er stadig traditionelle i deres indhold og opbygning.

17 Opmærksom på problematikker Har de digitale læremidler vi vælger en indbygget didaktik der kræver -bestemt udstyr? - andre abonnementer? -1:1 løsninger? Hvordan forstår/gennemskuer vi den indbyggede didaktik? Mangel på lærevejledning?

18

19 Vurderingskriterier for digitale læremidler alt efter hvilken type.

20 Nyere funktioner Uddybende i forhold til valg Opmærksomhed på problematikker Kommentar I grupper På tværs af skoler Deling To forskellige læremidler To vurderinger af samme læremiddel Sammenligning

21

22

23

24 Webinars om Vurdigi

25 Find os også på FACEBOOK TILMELDING TIL WEBINAR, NYHEDER OG STIL OS SPØRGSMÅL


Download ppt "Indkøb af digitale læremidler - hvor skulle det ellers ske, hvis ikke på PLC? KARIN DYRENDOM."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google