Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

De ti bud Jeg er Herren din Gud. De første bud Gud talte alle disse ord: »Jeg er Herren din Gud, som førte dig ud af Egypten, af trællehuset. Du må ikke.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "De ti bud Jeg er Herren din Gud. De første bud Gud talte alle disse ord: »Jeg er Herren din Gud, som førte dig ud af Egypten, af trællehuset. Du må ikke."— Præsentationens transcript:

1 De ti bud Jeg er Herren din Gud

2 De første bud Gud talte alle disse ord: »Jeg er Herren din Gud, som førte dig ud af Egypten, af trællehuset. Du må ikke have andre guder end mig. Du må ikke lave dig noget gudebillede i form af noget som helst oppe i himlen eller nede på jorden eller i vandet under jorden. Du må ikke tilbede dem og dyrke dem, for jeg, Herren din Gud, er en lidenskabelig Gud. Jeg straffer fædres skyld på børn, børnebørn og oldebørn af dem, der hader mig; men dem, der elsker mig og holder mine befalinger, vil jeg vise godhed i tusind slægtled. Du må ikke bruge Herren din Guds navn til løgn, for Herren vil aldrig lade den ustraffet, der bruger hans navn til løgn.

3 Stentavler og guldkalv

4 Hænger glæde og bud sammen? Lykkelig den, som ikke vandrer efter ugudeliges råd, som ikke går på synderes vej og ikke sidder blandt spottere, men har sin glæde ved Herrens lov og grunder på hans lov dag og nat.

5 Lov, liv og lykke Han er som et træ, der er plantet ved bækken; det bærer frugt til rette tid, og dets blade visner ikke. Alt, hvad han gør, lykkes for ham. Salme 1

6 Kan de ti bud give os liv?

7 Jesus i bjergprædikenen Tro ikke, at jeg er kommet for at nedbryde loven eller profeterne. Jeg er ikke kommet for at nedbryde, men for at opfylde. Sandelig siger jeg jer: Før himmel og jord forgår, skal ikke det mindste bogstav eller en eneste tøddel forgå af loven, før alt er sket. Den, der bryder blot ét af de mindste bud og lærer mennesker at gøre det samme, skal kaldes den mindste i Himmeriget. Men den, der holder det og lærer andre at gøre det, skal kaldes stor i Himmeriget. For jeg siger jer: Hvis jeres retfærdighed ikke langt overgår de skriftkloges og farisæernes, kommer I slet ikke ind i Himmeriget. Mattæus 5.

8 Budene og loven skal sætte rammer for og straffe dem, der ikke gør det gode - til gavn og glæde for alle. skal vise os, at vi ikke kan klare os selv, men har brug for Jesus. For han er den eneste, der kan opfylde loven. Det var derfor han kom. For at redde os fra evig straf og give os evigt liv. skal udfordre de kristne til frivilligt at følge budene af kærlighed til Gud og næsten.

9 Frem for alt frygte og elske Gud afhængighed og kærlighed tillid og tro ”hjertets tillid og tro frembringer både Gud og afgud. Det, dit hjerte hænger ved, det, du stoler på, det er egentlig din Gud. Man skal alene stole på Gud og forvente alt godt fra ham.” Martin Luther

10 Fortid, nutid og fremtid Jeg er Herren din Gud, som førte dig ud af Egypten, af trællehuset. Du må ikke have andre guder end mig. Du må ikke lave dig noget gudebillede … for jeg, Herren din Gud, er en lidenskabelig Gud. Du må ikke bruge Herren din Guds navn til løgn.

11 En lidenskabelig Gud Jeg straffer fædres skyld på børn, børnebørn og oldebørn af dem, der hader mig; men dem, der elsker mig og holder mine befalinger, vil jeg vise godhed i tusind slægtled.

12 Luther om det første bud ”Hvor hjertet holder sig til Gud, så dette bud opfyldes, dér går det af sig selv med alle de andre!”

13 Hvad er din afgud for tiden?


Download ppt "De ti bud Jeg er Herren din Gud. De første bud Gud talte alle disse ord: »Jeg er Herren din Gud, som førte dig ud af Egypten, af trællehuset. Du må ikke."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google