Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Psykoedukation Indlagte patienter med dom til behandling eller anbringelse Session 2 – Skizofreni, symptomer, årsager og forløb Undervisere:

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Psykoedukation Indlagte patienter med dom til behandling eller anbringelse Session 2 – Skizofreni, symptomer, årsager og forløb Undervisere:"— Præsentationens transcript:

1 Psykoedukation Indlagte patienter med dom til behandling eller anbringelse Session 2 – Skizofreni, symptomer, årsager og forløb Undervisere:

2 Skizofreni Skizofreni påvirker tanke og følelsesliv og virkelighedsopfattelsen forstyrres. Det er en alvorlig og ofte svært invaliderende sygdom. 1 ud af 100 rammes Skizofreni kommer ofte snigende, eller kan opdages i tilslutning til et psykotisk gennembrud i ungdomsårene.

3 Skizofreni Angsten er nok det mest dominerende og belastende ved sygdommen, som påvirker store dele af personligheden. Tankelivet påvirkes således, at den syge oplever mangelfuld kontrol over tankerne eller at kunne styre andre gennem sine tanker. Den syge kan også føle, at andres tanker trænger ind. Måden at tale på kan ændres. Nye ord opstår, der ikke er kendte i almindeligt sprog og formuleringen kan være svær at forstå.

4 Skizofreni Sanselivet forstyrres - Der kan opstå hallucinationer på alle sanseområder. Mest almindeligt er hørehallucinationer i form af stemmer, der undertiden kan virke truende og dermed skræmmende. Stemmerne kan ligefrem ”diktere” bestemte handlemåder. Lugt, syns, smags og følesanserne kan også være påvirkede.

5 Skizofreni Følelseslivet kan ændre sig således, at den syge lever i sin egen verden og mister den følelsesmæssige kontakt til nære pårørende og venner. Evnen til indlevelse i forhold til andre mennesker svækkes.

6 Skizofreni Modsatrettede følelser(ambivalens), hvor positive følelser på uforudsigelig vis ændrer sig til vrede og angst, skaber også væsentlige forstyrrelser i forholdet til andre mennesker

7 Skizofreni Nedtrykthed og dermed forbundne selvmordstanker samt selvmordsforsøg kan forekomme.

8 Skizofreni Som en del af den syges tilbagetrækning fra omgivelserne, ser man svigtende opmærksomhed og forringet evne til at udføre praktiske opgaver, personlig pleje og orden. Vasketøjet kan hobe sig op og der bliver ikke gjort rent.

9 Skizofreni Vrangforestillinger kan udvikle sig, så der dannes et nyt verdensbillede – den enkelte kan være præget af forfølgelse, frygt for selv at gå i opløsning og frygt for verdens undergang.

10 Skizofreni Misbrugsproblemer kan ofte ses som et led i den krise, som følger af ikke at kunne leve et normalt socialt liv, og udgør ofte et forsøg på selvbehandling af krisen.


Download ppt "Psykoedukation Indlagte patienter med dom til behandling eller anbringelse Session 2 – Skizofreni, symptomer, årsager og forløb Undervisere:"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google