Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg."— Præsentationens transcript:

1 Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg ’Applicér på valgte slides’ Blodprøver, ansøgninger og evaluering 4. December 2015 Jeanne Vium - Hillerød d. 4/12-15

2 Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Dagens program: Kl. 12.45-14.40 Blodprøver fortsat incl. pauser Kl. 14.40-15.20 Kort om ansøgninger Kl. 15.20-15.55 Evaluering og god week-end! Jeanne Vium - Hillerød d. 4/12-15

3 Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Jeanne Vium - Hillerød d. 4/12-15 Den gode ansøgning – afsnit for afsnit Halloooo … jeg er lige her Første skridt er at skrive en overskrift og en indledning, der får arbejdsgiveren til at stoppe op. Her er det vigtigt at passe på floskler (”Jeg kan holde mange bolde i luften”) og almindeligheder ("Jeg skriver for at søge stillingen som …”). Arbejdsgiveren har sikkert allerede været igennem 117 andre ansøgninger og vil gerne læse noget nyt. Faglige kompetencer Når du skriver om dine faglige kompetencer, skal du vise, at du har læst jobopslaget omhyggeligt, tænkt over det og forstår, hvad der kræves af dig. Understreg de kompetencer, der gør dig velegnet til jobbet, og sørg for at koble dem tæt sammen med de krav, der stilles i opslaget (”Fordi jeg har arbejdet med …, kan jeg løse …”).

4 Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Jeanne Vium - Hillerød d. 4/12-15 Personlige kompetencer Dine personlige kompetencer har også stor betydning. Dog skal du – som ved de faglige kompetencer – sørge for at fremhæve dem, der har relation til det pågældende job og koble dem til de krav, der stilles i jobopslaget (”Jeg trives med at... Derfor kan jeg …”). Derfor søger jeg … hos jer Uanset om du sidder i en uopsagt stilling eller er ledig, vil arbejdsgiveren forvente, at du skriver, hvorfor du søger et nyt job. Og endnu vigtigere: hvorfor du søger et job hos netop den pågældende arbejdsgiver. Her kan du finde inspiration i jobopslaget samt på arbejdsgiverens hjemmeside.

5 Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Jeanne Vium - Hillerød d. 4/12-15 Mennesket bag ansøgningen Det kan også være en god idé at skrive lidt om dig selv, fx hvad du laver i fritiden. Husk igen på, at du skal skille dig ud fra mængden; så pas på almindeligheder (”Jeg kan lide at gå på café med mine venner”), og fokusér i stedet på de ting, der gør dig anderledes (”Min nyeste hobby er at vinterbade”). Lad os tage en snak, ikke? Til sidst skal du lægge op til, at du gerne vil møde arbejdsgiveren til en samtale. Det er samtalen, der er målet med din ansøgning – og det behøver du ikke lægge skjul på. Alt det her kan lyde af meget, men det behøver – og skal helst ikke – fylde mere end én A4-side. Når du har sat sidste punktum, bør du køre en stavekontrol og læse grundig korrektur. Få også gerne en anden til at læse ansøgningen med friske øjne. Frit efter www.randsted.dk

6 Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Jeanne Vium - Hillerød d. 4/12-15 Gør også noget ud af dit CV Målret dit cv til præcis det job, du søger. Med det mener vi, at du skal fokusere på de punkter, der har mest relevans for arbejdsgiveren. Her kan du bruge jobopslaget som rettesnor. Sørg for, at dit cv er let at overskue, og at de vigtigste oplysninger er dem, der træder tydeligst frem. Arbejdsgivere modtager mange ansøgninger og har ofte kun et par minutter til hvert cv.

7 Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Jeanne Vium - Hillerød d. 4/12-15 Optimal struktur for CV 5 linjers resumé Start dit cv med et 5 linjers resumé af din faglige og personlige profil, hvor du fremhæver de vigtigste grunde til, at arbejdsgiveren skal vælge dig. Pas på floskler (”Jeg kan holde mange bolde i luften”), og fokusér i stedet på det, der gør dig til noget særligt (”6 års erfaring med …”). Erhvervserfaring Beskriv dine tidligere ansættelser i omvendt kronologisk rækkefølge (nyeste først). Udover titel, arbejdssted og tidsperiode kan være en god idé at komme med en kort beskrivelse af ansvarsområder og resultater for hver ansættelse. Er der huller, bør du også forklare dem. Uddannelse Beskriv dine uddannelser i omvendt kronologisk rækkefølge (nyeste først), også de uddannelser, du endnu ikke har afsluttet. Angiv uddannelsestitlen, -institutionen og -perioden. Du kan også medtage karakteren, hvis uddannelsen er forholdsvis ny, og karakteren er god.

8 Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Jeanne Vium - Hillerød d. 4/12-15 Sprogkendskab Beskriv, hvilke sprog du behersker og hvor godt (”modersmål”, ”flydende” etc.). Husk at angive, om du både kan skrive og tale sprogene. Mange medtager ikke svensk og norsk, men afhængigt at det pågældende job, kan også de to sprog være relevante. It-kendskab Beskriv, hvilke it-programmer du behersker og hvor godt (”ekspertniveau”, ”brugerniveau” etc.). Evt. frivilligt arbejde, udlandsophold og fritidsinteresser Har du lavet frivilligt arbejde eller boet i udlandet, kan det også være relevant at nævne. Det samme kan fritidsinteresser, men husk som altid, at du skal skille dig ud fra mængden. Evt. referencer Referencer er ikke et krav. Du kan nøjes med at skrive ”Referencer udleveres ved forespørgsel”, hvis du ikke har lyst til at oplyse dine referencer i cv’et.

9 Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Jeanne Vium - Hillerød d. 4/12-15 Personlige oplysninger Angiv din civilstand, dit fødselsår og din nationalitet. Det er ofte ikke de oplysninger, der gør den store forskel, når arbejdsgiveren skal udvælge de bedste ansøgere, så der er ingen grund til at placere dem længere oppe i cv’et. Kontaktoplysninger Angiv dit navn, din adresse, dit telefonnummer og din e-mail, men lad være med at bruge meget plads på de oplysninger. De er jo ikke med til at ”sælge” dig til arbejdsgiveren. Placer dem eventuelt i sidehovedet eller sidefoden.

10 Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Jeanne Vium - Hillerød d. 4/12-15 CV layout Brug kun én (helt almindelig) font i dit cv. Brug punktopstillinger, hvor det er muligt. Begræns dit cv til højst to A4-sider. Undgå dekorative kanter, figurer og lignende. Kør stavekontrol på dit cv, og få gerne en anden til at læse korrektur på det. Sender du dit cv som e-mail, kan det være en god idé at konvertere dokumentet til en pdf-fil. Så undgår du, at marginer etc. forskyder sig, når cv’et bliver åbnet. Sender du dit cv med posten, skal du skrive det ud med sort skrift på hvidt papir. Husk også, at du aldrig må sende en fotokopi.

11 Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Jeanne Vium - Hillerød d. 4/12-15 Evaluering Udfyld venligst skemaerne Ramte vi målet? Hvad tager I med herfra? Hvad var rigtig godt? Hvad kan gøres bedre? Tak for denne gang!


Download ppt "Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google