Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Randers Statsskole og Kulturhistorisk Museum. Prolog Et godt og inspirerende samarbejde. 2x har lært lidt om museologi, og hvordan museet, arkiver og.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Randers Statsskole og Kulturhistorisk Museum. Prolog Et godt og inspirerende samarbejde. 2x har lært lidt om museologi, og hvordan museet, arkiver og."— Præsentationens transcript:

1 Randers Statsskole og Kulturhistorisk Museum

2 Prolog Et godt og inspirerende samarbejde. 2x har lært lidt om museologi, og hvordan museet, arkiver og samlinger fungerer. KHM og RS er blevet lidt klogere på/af udfordringerne ved planlægning i to ret forskellige organisationer.

3 AT5 Globalisering og kulturmøder Fokus på metoder i samspil. Indhold: Oplæg fra museumsfolk og debat om samspil mellem konservator, arkitekt og museumsformidler vedrørende aktuel klimaudstilling. Produktkrav: Gruppesynopsis. Evaluering: Fine synopser, men for få synlige spor af debatten med KHM.

4 Dansk/historieopgaven Fokus på metoder i det enkelte fag. Indhold: Mellemkrigstiden. Produktkrav: individuel større skriftlig opgave. Evaluering: Opgaverne fokuserede på de nationale og europæiske forhold. For få synlige spor af de lokale forhold. Fem elever prøvede det lokale, men opgav.

5 Immateriel kulturarv http://www.kum.dk/graphics/kum/downloads/Publikationer/Immatriel_kulturarv.pdf http://www.kum.dk/graphics/kum/downloads/Publikationer/Immatriel_kulturarv.pdf Fokus på at skabe og forstå immateriel kulturarv – overvejelser over hvad skrift, sprog og billeder betyder globalt, nationalt og lokalt i dag – og tidligere. Indhold: virtuelle biografier – fx Pontoppidan, Claus Beck Nielsen www.dasbeckwerk.dk, Barack Obama http://www.youtube.com/watch?v=UreJZMY_2IY, elevernes egne (på Intrface).www.dasbeckwerk.dk http://www.youtube.com/watch?v=UreJZMY_2IY Udgangspunkt: en minierindring (max. 15 linjer) fra din første skoledag – med billede. Evaluering: Debat: Hvad vil arkivet på KHM mon vurdere som bevaringsværdig immateriel kulturarv? Nationalmuseet? Unesco?

6 Louises første skoledag

7 Min første skoledag En af de ting jeg kan huske fra min første skoledag var skuffelsen over hverken at have lært at læse eller skrive. Det havde jeg forventet at kunne efter sådan en dag i skole. En anden ting der sidder fast i erindringen var at jeg skulle sidde ved bord sammen med tre drenge hvilket bestemt ikke passede mig særlig godt. Jeg kan ikke huske at min mor var med mig på første skoledag, men det ved jeg hun var. Der har nok været for meget nyt og spændende til at jeg lagde mærke til hende. Jeg har aldrig været en der var genert for at møde nye mennesker. En af de største omvæltninger fra børnehaven til skolen var, at vi gik fra at være en 15 stykker på blå stue, til at være 30 i børnehaveklassen. Jeg kan huske vi fik en kasket den første dag. Den var rød, gul og grøn ligesom trafiklyset, og vi lærte også en sang om vores nye kasket. Det er alt jeg kan huske fra min første skoledag.

8 Mette 2

9 Mette Min første skoledag Af Mette 2.x Jeg var spændt på at få nye venner eftersom jeg ikke havde gået i børnehave ligesom alle andre. Jeg havde et nyt sæt tøj på som var så hæsligt at jeg overhovedet ikke fatter, at min mor lod mig gå i det. Jeg havde også fået en flot ny pink skoletaske. Min lærerinde fandt jeg meget skræmmende eftersom hun manglede noget af en finger og havde et gigantisk overbid! Endnu en ting jeg bed mærke i den dag var pigen ved siden af mig som græd fordi hun var utryg ved at møde så mange nye mennesker.

10 Mads´erindring om sin lærer

11 Første skoledag Af Mads Korfitz Mortensen, 2.x, Randers statsskole. Jeg kan ikke huske det tydeligt, men visse hændelser står mig dog stadig klart. Jeg husker ikke dagen eller om det overhovedet var min første skoledag, men stedet var Rynkeby, hvor jeg boede de første år af mit skoleliv. Jeg tror, jeg havde dansk, da jeg husker, at det var min dansklærer, der underviste. Hun var en middelhøj kvinde og almindelig slank, hendes hår husker jeg tydeligt, det var sat op i en stram hestehale, der fik hendes øjenbryn til at løfte sig en anelse. Den dag, jeg husker, var en dag, hvor det på en eller anden måde lykkedes mig at få skæld ud. I sådan en grad at jeg i dag nærmest har fået ar på sjælen. Hendes ansigt var stramt og farligt, idet hun stod foroverbøjet ind over mit bord. Hun spidsede munden til, så der kun kunne ses ind i et lille bitte hul i takt med at hendes øjne skiftede form fra at være store og åbne til at være helt sammenknebne og små.

12 Epilog Det gode samarbejde fortsætter A) omkring KHM-udstillingen ”Vanitas” og den kommende 3x. B) med en danseworkshop – Dance Macabre – med dramatikelever i 2g og 3g i selve udstillingen ”Vanitas”. C) Evt. et digitalt skoletjenestemateriale om udstillingen. KHM og RS planlægger projekterne i goooooooooooooooooooooooooooooooooooood tid… Vi ER begyndt!

13


Download ppt "Randers Statsskole og Kulturhistorisk Museum. Prolog Et godt og inspirerende samarbejde. 2x har lært lidt om museologi, og hvordan museet, arkiver og."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google