Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge? Et akademisk bredt talentprogram med aktiviteter, der handler om både humaniora, business, teknik samt natur-,

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge? Et akademisk bredt talentprogram med aktiviteter, der handler om både humaniora, business, teknik samt natur-,"— Præsentationens transcript:

1

2 Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge? Et akademisk bredt talentprogram med aktiviteter, der handler om både humaniora, business, teknik samt natur-, sund- og samfundsvidenskab. Eksklusive workshops, foredrag, universitetsbesøg og erhvervsbesøg på et højere niveau end gymnasiet. Et 2-årigt talentprogram, som fagligt dygtige og motiverede elever fra gymnasiet kan deltage i fra midten af 1.g til midten af 3. g.

3 AKADEMIET ifølge deltagerne…

4 Mere end 460 engagerede og glade deltagere fordelt på 2 årgange og 2 satellitter er pt. i Akademiet Region Syd.

5 Hvorfor et AKADEMI For Talentfulde Unge? Fordi der i snit sidder 2-3 talentfulde elever i hver klasse, der har brug for ekstra udfordringer. Fordi talentfulde elever fortjener at udfolde deres fulde potentiale. Fordi talentfulde elever har brug for at møde andre motiverede vidensentusiaster. Fordi talent smitter!

6 1. g.2.g.3.g. Efterår Ansøgning & Optagelse Sommercamp Akademisk Formidling (Evt. Sommercamp) Akademisk Arbejde Forår Akademisk Tænkning & Metode Akademisk Fordybelse Diplom-overrækkelse Hvordan ser et AKADEMI-forløb ud?

7 1.semesterAkademiske Tankegang & Metode Seminar AAkademisk Talent Seminar BEtik Seminar C1Akademisk Metode – fakultetsbesøg Seminar C2Akademisk Metode – fakultetsbesøg Lidt flere detaljer…

8 2. semesterAkademiske Formidling Seminar DSkriv som en Akademiker Seminar EFormidlingsbesøg i erhvervslivet Seminar FBliv Taler Seminar GVisuel Formidling Lidt flere detaljer…

9 3. semesterAkademiske Fordybelse Seminar HStudier & Udlandet Seminar IAkademisk Kreativitet Seminar JInformationssøgning Seminar KInnovation Endnu flere detaljer…

10 4. semesterAkademisk Arbejde Seminar LTeam & Samarbejde Seminar MAkademisk Arbejde i Praksis - i erhvervslivet Seminar NStudielivsmentor Seminar OAkademisk Arbejde i Praksis - i forskningsverdenen De sidste detaljer…

11 Frivillige Aktiviteter Flere foredrag og workshops indenfor alle fagretninger Kulturarrangementer Virksomheds- & universitetsbesøg Og meget mere…

12 Det giver AKADEMIET dig…

13 Afholdelse af aktiviteter Der er 4 obligatoriske seminarer pr. semester – dvs. deltagerne skal møde op ca. 1 gang om måneden. Desuden er der et stort katalog af valgfrie aktiviteter, som deltagerne selv vælger til hvis de har tid og lyst. Der er 1 obligatorisk sommercamp i løbet af det samlede AKADEMI-forløb. De forskellige aktiviteter afholdes rundt om på de deltagende gymnasier i de 2 satellitter samt på videregående uddannelsesinstitutioner, virksomheder m.m. på tværs af regionen. Aktiviteterne ligger som regel på hverdage udenfor skoletiden, men en enkelt gang imellem er der også heldagsaktiviteter (skoledage og lørdage).

14 Den Sociale Dimension Netværk af ligesindede Sommercamp Mentorordning

15 Er AKADEMIET noget for dig? Ja, for jeg kan lide at udfordre mig selv fagligt og lære nyt på et højere, tværfagligt niveau. Ja, for jeg har lyst til at møde andre på min egen alder, der også er engagerede, motiverede og har lyst til at yde en særlig indsats. Ja, for jeg vil udvide min horisont. Ja, for jeg vil gerne have indgående kenskab til forskellige uddannelser og akademiske jobs.

16 En AKADEMI-elev er karakteriseret ved: Faglig nysgerrighed og motivation. Selvstændighed og personligt overskud. Bred faglig dygtighed og akademisk talent. Kreative evner og kritisk sans. Åbenhed overfor nye og forskellige vidensområder. Villighed til at deltage i AKADEMIETs aktiviteter uden for, og enkelte gang i, skoletiden. Indstillet på at deltage i en akademisk camp i sommerferien. Klar over at deltagelse forpligter!!

17 Interesseret? Sådan gør du… Fortæl din talentkoordinator, din lærer eller rektor at du ønsker at deltage i AKADEMIET. Få dine forældres tilladelse. Skriv en motiveret ansøgning, hvor du begrunder dit ønske for at deltage i AKADEMIET. Ansøgningen afleveres til din talentkoordinator eller rektor, som beslutter om du bliver indstillet til AKADEMIET. Gymnasiet skal indstille dig til AKADEMIET senest 1. december 2015. Du får svar på, om du er optaget på AKADEMIET inden jul. Første seminar ligger i slutningen af januar.


Download ppt "Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge? Et akademisk bredt talentprogram med aktiviteter, der handler om både humaniora, business, teknik samt natur-,"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google