Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation af studieordning /vejledning. Studievejledning 2 Modul Vf8: Mentorskaber og mentorordninger ECTS-point: 5 Læringsmål: Viden Skal have indsigt.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Præsentation af studieordning /vejledning. Studievejledning 2 Modul Vf8: Mentorskaber og mentorordninger ECTS-point: 5 Læringsmål: Viden Skal have indsigt."— Præsentationens transcript:

1 Præsentation af studieordning /vejledning

2 Studievejledning 2 Modul Vf8: Mentorskaber og mentorordninger ECTS-point: 5 Læringsmål: Viden Skal have indsigt i teorier om eksklusion og inklusion i forhold til uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet set i lyset af globaliseringen Skal have teoretisk og metodisk viden om og forståelse for, hvornår og hvordan en mentorordning kan bidrage til udsatte gruppers valg og gennemførelse af uddannelse og beskæftigelse Skal have viden og forståelse for roller, relationer og positioner i mentorskabet

3 3 Færdigheder Skal kunne vurdere specielle behov for støtte, udvikling og læring og tilbyde en indsats tilpasset behovet Skal kunne formidle viden til og samarbejde med netværk og andre aktører omkring den enkelte, der indgår i en mentorordning Kompetencer Skal kunne håndtere komplekse og udviklingsorienterede problemstillinger i relation til varetagelse af mentorskabet og udviklingen af mentorordninger Skal selvstændigt kunne indgå i fagligt og tværfagligt samarbejde og bidrage til opbygning af en fælles forståelse af mentorskabets opgaver og etik Skal kunne identificere egne læringsbehov og strukturere egen læring med henblik på at styrke og videreudvikle personlige og faglige kompetencer i forhold til varetagelse af rollen som mentor

4 4 Indhold: Eksklusion og inklusion i det senmoderne samfund Mentorskabets organisatoriske og institutionelle forankring i og udenfor uddannelsessystemet Relationsforståelser, herunder roller og positioneringer i mentorarbejde Teorier om læring og læreprocesser i formelle, uformelle og informelle kontekster Magt, moralske fordringer og etiske dilemmaer i mentorarbejde Bedømmelse: Modulet afsluttes med en individuel mundtlig prøve på grundlag af et skriftligt oplæg, der relaterer sig til mentorordninger i et vejledningsfagligt perspektiv. Det skriftlige oplæg må maksimalt være på 5 sider. Eksaminationstiden er 30 minutter inkl. votering. Der er intern bedømmelse, og der gives en samlet karakter for opgaven og den mundtlige præstation. Der gives karakter efter gældende karakterskala.

5 Adgangskrav

6 For at blive optaget på en diplomuddannelse eller på et modul skal du have en bacheloruddannelse, professionsbacheloruddannelse, diplomuddannelse, pædagoguddannelse, læreruddannelse eller en anden relevant uddannelse mindst på niveau med en kort videregående uddannelse eller en reguleret videregående voksenuddannelse. Der kræves to års relevant erhvervserfaring efter afsluttet grunduddannelse. Hvis du er i tvivl om hvorvidt du opfylder adgangskravene, er du velkommen til at kontakte studievejledningen for diplomuddannelser. Hvis du ikke opfylder adgangskravene kan du søge om at blive realkompetencevurderet til et adgangsbevis.

7 Telefon 4189 8210 studievejledning@ucc.dk Mandag-torsdag kl. 9-11, fredag kl. 10-12

8 Realkompetencevurdering

9 ”Det du kan” Realkompetence omfatter en persons samlede viden, færdigheder og kompetencer, uanset hvor og hvordan de er erhvervet: Formel uddannelse, både afsluttede og afbrudte forløb Ikke-formel læring som fx arbejdspladslæring, kurser Uformel læring -læring, der sker selv om det ikke er det primære formål i en given situation, fx som frivillig eller organisationsaktiv og når vi udfører vores arbejdsfunktioner


Download ppt "Præsentation af studieordning /vejledning. Studievejledning 2 Modul Vf8: Mentorskaber og mentorordninger ECTS-point: 5 Læringsmål: Viden Skal have indsigt."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google