Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Den professionelle praktikvejleder Gry Søegaard Uddannelseskonsulent, SEVU.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Den professionelle praktikvejleder Gry Søegaard Uddannelseskonsulent, SEVU."— Præsentationens transcript:

1 Den professionelle praktikvejleder Gry Søegaard Uddannelseskonsulent, SEVU

2 Mål fra praktikvejlederuddannelsen Mål 4 Deltageren kan, ved bevidst brug af kommunikation, understøtte elevens refleksion over egen og andres praksis Mål 5 Deltageren kan, med afsæt i rollen som praktikvejleder, reflektere over, vurdere og formidle eget fagprofessionelle arbejde Mål 6 Deltageren kan identificere og udvælge læringsmuligheder, der understøtter elevens udvikling af erhvervsfaglig kompetence

3 Herude får vi tudet ørene fulde om, at vi skal forholde os undrende og ikke bare blive en del af kulturen (på praktikstedet). Det er vigtigt at vejlederen også stiller spørgsmålstegn ved deres egen praksis og siger ‘ hvordan gør vi egentligt, og hvorfor gør vi det på den måde?’ Har det været tilspidset på gulvet, så har jeg haft fokus på hende (praktikvejlederen) og set, hvordan hun har tacklet nogle svære situationer, som hun klarede, som om det var nemt. Så at observerer hende og se, hvordan hun gør i praksis, det er rigtig godt. Det føles helt vildt underligt og godt, når min vejleder spørger på en måde, så jeg siger mere, end jeg ved, jeg ved Elev-perspektiv Kilder: Vejledning – veje til nye professionsfortællinger, Birthe Juhl clausen og Hanne Raun Praktikvejledning på pædagoguddannelsen – en undersøgelse af praktikvejledernes efteruddannelse og kompetencer, Danmarks evalueringsinstitut

4 Praktikvejleder-perspektiv Den ensomme vejleder… Jeg har også oplevet at jobbet som vejleder ofte bliver den enkeltes anliggende, og dermed også en individuel opgave at udvikle sin faglighed på det punkt. Vejlederen er ofte ude i en dedikeret, men også ensom mission. (Jagten på den gode vejlederpraksis, Mine Rasmussen)

5 Praktikvejleder-perspektiv Italesættelse af den gode praksis Tavs viden betyder, at praktikeren med mange års erfaring automatiserer en række handlinger, som ikke længere gøres til genstand for italesat refleksion. Hun indlejrer altså sine handlinger som tavs viden. (Jagten på den gode vejlederpraksis, Mine Rasmussen)

6 Den eksemplariske praksis - Sprogliggørelse - Refleksion - Læringspotentiale Oplæg til drøftelse Praktikvejlederrollen - Fagprofessionel identitet -Vejlederens kompetencer - Den ensomme vejleder Hvordan kan praktikken understøtte praktikvejlederrollen som fagprofessionel funktion? Hvordan kan udbyderne af AMU medvirke til etableringen af den professionelle praktikvejleder Hvordan kan en ‘professionalisering’ af praktikvejlederrollen sættes på dagsordenen i samarbejdet mellem praktik og udbyder?


Download ppt "Den professionelle praktikvejleder Gry Søegaard Uddannelseskonsulent, SEVU."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google