Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

UP 2U UP2U-forløb for frafaldstruede unge

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "UP 2U UP2U-forløb for frafaldstruede unge"— Præsentationens transcript:

1 UP 2U UP2U-forløb for frafaldstruede unge
Helle Danum og Helle Jacobsen Tlf

2 Hvorfor er UP2U vigtig? Behov for ny vejledningstilgang Behov for kompetenceudvikling Behov for bredere og tættere samarbejde Fordi det giver mening!

3 Hvorfor er UP2U-forløb vigtige?
Meldinger fra uddannelsesinstitutionerne om: Højt frafald Unge med personlige og sociale udfordringer Mange unge mangler robusthed De opgivende er kendetegnet ved massivt dårlige erfaringer med folkeskolen og andre uddannelser, herunder mobning. De flakkende har svært ved at få deres egne interesser til at harmonere med omverdenens forventningspres. De praktiske har haft det godt med kammeratskabsgruppen og ofte også med lærerne, men dårligt med det faglige. De vedholdende er stille slidere, der trods svag social baggrund, klarer sig igennem på flid. (Ulla Højmark og Torben Pilgaard)

4 Hvad handler det om?

5 Fastholde minimum 50 % af målgruppen!
Hvad handler det om? UU Vestjællands vejledere: Er uddannede Robusthedskonsulenter, Coaches og Vejledere Har erfaring med intensive kurser for unge, som mangler robusthed (opgivende, flakkende) Kender målgruppen Vi tilbyder: Intensive forløb tilrettelagt ud fra den enkelte samarbejdspartners behov. MÅL: Fastholde minimum 50 % af målgruppen!

6 Hvad handler det om?

7 Hvad handler det om? VUC Vestsjælland Syd:
7 ugers forløb: 2 hele dage i uge timer om ugen i 6 uger

8 Hvordan gør vi? … Eksempel fra screeningen

9 Hvordan gør vi? Undervisningen: Foregår i undervisningstiden
Hos samarbejdspartneren Afklaring af uddannelsesparathed og eventuelt behov for ekstra støtte Samarbejde med andre ressourcepersoner, fx foredragsholdere (coach og livsstilskonsulent) og misbrugscenter OCN – certificering på niveau 1 (evt. 2) i forbindelse med UP2U.

10 Robusthed – hvad er det? Robusthed handler om at blive god til at klare livets udfordringer i stort og småt: udfordringer i forhold til andre mennesker, at klare opgaver, som er svære, at kunne holde fast i et mål, der skal nås og håndtere fristelser, som man ikke har godt af. ”Hvordan fungerer jeg bedst?” Mad (ordentlig mad) Søvn (nok og på det rigtige tidspunkt) Opmærksomhed – hvordan? ”Alarmhjerne” og ”Tænkehjerne” Og meget andet …

11 Vejlednings- og relationsværktøjer
Gruppevejledning og individuel vejledning (konstruktivistisk og narrativ vejledning) Vejledning i fællesskaber (fælles oplevelse 2. dagen) Coachende, anerkendende spørgeteknikker Oplæg v. ressourcepersoner med opsamling v. vejledere Øvelser og udfordringer Målsætningsværktøjer Kognitive metoder (Bl.a. neurologiske niveauer i målsætningen) Opsøgende, opfølgende UU-vejledere (fx opkald til dem, som ikke møder)

12 GUF GYS GAB

13 Evaluering Løbende evaluering undervejs med kursisterne .
Opsamling hver gang, når dagen slutter. Evaluering via screeningsværktøjet i slutningen af forløbet. Evaluering efter hvert forløb med overlevering til samarbejdspartneren. Evt. frafald følges nøje af samarbejdspartner . Evaluering et halvt år efter afsluttet UP2U. Status på, hvor mange af deltagerne der fastholdes. UU interviewer deltagerne nogle måneder efter UP2U. Vigtigt at få deltagernes tilbagemelding om, hvad det er, som har gjort en forskel for dem.

14 What if- hvordan kan de unge bruge UP2U videre frem?
Vi følger op- og holder kontakt med hver af de unge. Fokus på deres mål- også efter UP2U.

15 Status 1½ år efter afsluttet forløb

16 Feedback er en gave til modtageren!
1. Start med tre specifikke positive ting 2. Og ét forslag til forbedring (kun ét!) 3. slut altid af med generel positiv feedback


Download ppt "UP 2U UP2U-forløb for frafaldstruede unge"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google