Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Restaurant GoCook Sådan planlægger og afvikler du aktiviteten 1.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Restaurant GoCook Sådan planlægger og afvikler du aktiviteten 1."— Præsentationens transcript:

1 Restaurant GoCook Sådan planlægger og afvikler du aktiviteten 1

2 indhold Side 3-8Beskrivelse af aktiviteten Side 9-10Hvad skal der ske i butikken Side 11Forventninger til bestyrelsen og butikken Side 12-14Opgaver for butiksbestyrelsen Side 15-20Opgaver for butikken Side 21Opgaver for Anne W. Ravn Side 22Materialer Side 23Kontaktinformation 2

3 aktiviteten Formålet Restaurant GoCook skal inspirere børn og unge til at lave mad. Det er Coops mission, at skabe den første generation af børn og unge, der er bedre til at lave mad end deres forældre. Aktiviteten skaber værdi lokalt, fordi den lokale butik, butiksbestyrelsen og den lokale skole indgår i et tæt samspil med den gode mad som omdrejningspunkt. Målgruppen Restaurant GoCook har børn på 5. eller 6. klassetrin som primær målgruppe. Sekundær målgruppe er børnenes forældre. 3

4 succeskriterier for restaurant gocook Give børn og unge lyst til at lave mad og smage på mad Give børn og unge rum til øve sig i at lave mad Give børn og unge en god oplevelse med mad, som de vil huske i lang tid Give værdi for den lokale butik gennem kunder og presse Styrke samarbejdet mellem den lokale butik og den lokale skole Gøre opmærksom på Coop som en ansvarlig samfundsaktør 4

5 hvad skal der ske? Kl. 13-14: Butiksbestyrelsen og butikken gør klar til aktiviteten Kl. 14: Butiksbestyrelsen og Anne W. Ravn byder velkommen Børnene får velkomstsnacks Kl. 14-17: Børnene laver mad sammen med medlemmer af butiksbestyrelsen og madkundskabslæreren Kl. 16-17: Forældre og evt. søskende hører oplæg med Anne W. Ravn. Medlemmer af butiksbestyrelsen laver mad sammen med børnene Kl. 17-18: Fællesspisning i Restaurant GoCook for elever, forældre og søskende Kl. 18-19: Oprydning og opvask 5

6 sådan kan i byde velkommen til børnene 6

7 hvilke retter skal vi lave? Buffeten er fastlagt på forhånd. Den indeholder masser af grove grøntsager og fuldkornsprodukter. Børnene skal arbejde med grove grøntsager og fuldkornsprodukter, fordi de er vigtige elementer i en sund kost. 7

8 hvilke retter skal vi lave? 1.Røddernes suppe 2.Salat med grønne bønner og tomater 3.Spidskålssalat med bacon 4.Urtemos på ristet rugbrød med purløg 5.Wokket kål og æble i mild karrycreme 6.Ufo´er med krydret fyld 7.Torskerognsfrikadeller 8.Bønnemos af kidneybønner Server postevand til maden 8 Omregning af opskrifter: Opskrifterne i opskriftshæftet er til 4 personer. Børnene omregner (med hjælp) opskrifterne, alt efter hvor mange spisende I bliver, fx 50, 60, 70 eller 80 personer.

9 sådan kan aktiviteten se ud på skolen 9

10 hvad skal der ske i butikken efter aktiviteten? Efter aktiviteten er der god mulighed for at gøre opmærksom på, hvad jeres butik har arrangeret for den lokale skole. I kan for eksempel: -Lave et aktivitetsområde i grøntafdelingen, hvor I samler råvarerne til en af Restaurantens opskrifter, fx Røddernes suppe. - Hænge billeder op fra dagen. 10

11 sådan kan aktiviteten se ud i butikken 11

12 forventninger til butikken og butiksbestyrelsen Restaurant GoCook er et samarbejde mellem butikken, butiksbestyrelsen, Anne W. Ravn og den lokale skole. For at aktiviteten bliver en succes, skal butikken og butiksbestyrelsen være aktivt involveret i planlægning og afvikling af Restaurant GoCook. I det følgende bliver det beskrevet, hvilke roller der varetages af, hvem og hvornår. 12 Butikken Skolen Butiks- bestyrelsen Anne W. Ravn Restaurant GoCook

13 opgaver for butiksbestyrelsen 2 måneder før aktiviteten 1,5 måned før aktiviteten 2 uger før aktivitetenPå dagenEfter aktiviteten Dialog med butikken om aktiviteten Bestille materialer i webshoppen på Coopforum.dk. Udsend presseinvitation (se s. 13 og brug skabelonen) Byde velkommen og præsentere jer selv Oppyntning i butikken (se s. 10) Booke aktiviteten hos Anne W. Ravn (se kontaktoplysninger på sidste side) Aflevere undervisnings- materialerne til skolen, når de er ankommet. Sende opskrifter til lærerenServere velkomstsnacks til børnene (udskåret frugt, en fuldkornsbolle og vand) Etablere kontakt til skolen om samarbejde (brug skabelon) samt om læringsforløb Bestille råvarer i butikken ud fra indkøbslisten Hjælpe børnene med at gange opskrifterne op til de antal personer, der skal spise med Finde medlemmer af butiksbestyrelsen til at hjælpe med aktiviteten (4-6 personer) Sikre, at der er nok køkkengrej, gryder, skærebrætter, knive, skrælleknive, fade, skåle, tallerkener samt bestik og tagtøj på skolen. Der skal bruges meget! Medbring evt. selv Lave mad sammen med børnene. Også mens Anne W. Ravn holder oplæg for forældrene. Byde forældrene velkommen (se talepapir s. 14). 13

14 inviter pressen – sådan gør du Der er god mulighed for at få pressen til at dække Restaurant GoCook. Sådan gør du: 1.Lav en liste over lokale medier og deres e-mail adresser. Det kan være aviser, den regionale tv kanal, radiostationer, bloggere ect.) 2.Download presseinvitationen (s. `Presseinvitation´) 3.Udfyld de tomme felter i presseinvitationen. 4.Send presseinvitationen via e-mail ca. 2 uger før aktiviteten. Følg evt. op med en opringning. 5.Følg op på pressen 1-2 dage, før I afholder aktiviteten. Hvis der ikke dukker presse op på dagen, er der stadig god mulighed for at få pressedækning. Send en mail til den lokale presse efter aktiviteten med nogle gode billeder fra dagen og en kort og fængende tekst. Følg evt. op med en opringning. 14

15 talepapir til velkomst inden spisning På skolens, butikkens og Coop foreningens vegne byder jeg rigtig hjertelig velkommen til! Nu skal vi snart til at spise, og jeg vil lige sige, at I har nogle dygtige børn, som har lavet denne flotte buffet! I Coop arbejder vi med sundhed, og det gør vi bl.a. på den måde, som I oplever her i dag. Vores mission er at skabe en generation, som er bedre til at lave mad end deres forældre! Vi tror på, at oplevelser som denne i dag er med til at øge børnenes evner, lyst og viden, så tilberedning af sund mad i hverdagen bliver en selvfølge. Vi tror på, at gode oplevelser i køkkenet, hvor børnene får udfordret deres smag og prøver at lave mad med mange forskellige råvarer, er med til at gøre vores børn dygtigere til at tage vare på deres egen sundhed – tillykke med det! Velbekomme! 15

16 opgaver for butikken 2 måneder før aktiviteten 1 måned før aktiviteten På dagenEfter aktiviteten Dialog med butiksbestyrelsen om aktiviteten Annonce for aktiviteten i lokal presse, se s. 16-18 Opsætte plakat om aktiviteten i butikken, se s. 19-20 Sørge for, at de bestilte varer bliver samlet og fragtet til skolen. Oppyntning i butikken (se s. 10) 16

17 annoncering Indryk en annonce i din lokale avis, og gør opmærksom på, at I er med til at arrangere Restaurant GoCook på den lokale skole. Annoncen skaber synlighed omkring din butik og aktiviteten. Inviter børnefamilier til at komme og høre foredraget med Anne W. Ravn. 17

18 eksempel på annonce 18

19 annoncering i avisen, sådan gør du Annoncen kan fås i flere forskellige størrelser, og kan tilrettes efter dine ønsker. Hvis du er interesseret i en annonce sætter Coop den gerne op for dig, og sender den til den lokale avis. Sådan gør du: –Bestil plads i den lokale avis til annoncen –Send en mail til kirsten@duedalogko.dk med oplysninger om:kirsten@duedalogko.dk Størrelse på annonce samt kontaktoplysninger på kontaktperson ved lokal avis Hvilken skole der samarbejdes med, og skolens adresse Butikkens adresse Dato og tidspunkt for afvikling Hvis du vil lave din egen annonce, og kun ønsker at bruge nogle grafiske elementer fra GoCook, kan de rekvirere via: kirsten@duedalogko.dk kirsten@duedalogko.dk 19

20 plakat i butikken, sådan gør du Plakaten kan tilrettes efter dine ønsker. Hvis du er interesseret i en plakat til butikken, sætter Coop den gerne op for dig, og sender den til butikken. Sådan gør du: –Send en mail til kirsten@duedalogko.dk med oplysninger om:kirsten@duedalogko.dk Hvilken skole der samarbejdes med, og skolens adresse Butikkens adresse Dato og tidspunkt for afvikling 20

21 eksempel på plakat i butikken 21

22 opgaver for anne w. ravn Før aktivitetenPå dagen Koordinere aktiviteten i samarbejde med butiksbestyrelsen Byde velkommen sammen med butiksbestyrelsen Tale med børnene og udfordre dem på mad og madlavning Holde oplæg for forældre og evt. søskende. Anne W. Ravn tager hjem efter præsentation af buffeten. 22

23 hvilke materialer skal vi bruge? Til aktiviteten skal I bruge følgende materialer: 1 stor madpyramideplakat i A1 1 forklæde til hver elev i klassen og 1 til medhjælperne fra bestyrelsen 1 bogsæt af bogsystemet til madkundskab (grundbog + kogebog) til hver elev i klassen I bestiller selv materialerne i webshoppen på Coopforum.dk (I finder den under fanen ’aktiviteter’). I webshoppen vælger I menupunktet ’Restaurant GoCook med Anne Ravn’. Her finder I en vejledning til, hvordan I bestiller materialerne. Materialerne er gratis, men I betaler for porto og pakning. Aflever madpyramideplakaten og bogsystemet til skolen minimum 1 måned før aktiviteten! Medbring på dagen: Forklæde til alle elever 23

24 held og lykke med aktiviteten Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte: Anne Ravn Telefon: 2020 3550 E-mail: annerav@gmail.com (obs: e-mailen er rav uden n)annerav@gmail.com 24


Download ppt "Restaurant GoCook Sådan planlægger og afvikler du aktiviteten 1."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google