Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

HJERNE TALENT XPERIMENT AATG.DK Virkning (effekt på lang sigt) Resultater (umiddelbar effekt på kort sigt) OutputsAktiviteterRessourcer Udfordringer/problemer:

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "HJERNE TALENT XPERIMENT AATG.DK Virkning (effekt på lang sigt) Resultater (umiddelbar effekt på kort sigt) OutputsAktiviteterRessourcer Udfordringer/problemer:"— Præsentationens transcript:

1 HJERNE TALENT XPERIMENT AATG.DK Virkning (effekt på lang sigt) Resultater (umiddelbar effekt på kort sigt) OutputsAktiviteterRessourcer Udfordringer/problemer: 1.Problemer med plagiat og manglende afleveringer. 2.Mange elever bruger ikke lærerens skriftlige feedback 3.Utidssvarende regler om uddannelsestid og elevtid og dermed mangel på undervisning målrettet elevernes skriftlige kompetencer. 4.Lang periode i juni uden læringsaktiviteter – timetrængsel på andre tidspunkter 5.Mange eksamensprojekter oveni hinanden i perioden op til 1. udtræk Rammer for forsøg (udmeldt af UVM) Netværksmøder, konferencer, ad hoc møder og øvrig faglig sparring Forbedrede studiekompetencer blandt eleverne (ifa selvstændighed, fordybelse og fagfaglighed) Styrket motivation blandt eleverne (især ift. skriftligt arbejde) Styrket kvalitet af undervisningen Styrket trivsel blandt elever og lærere Stærkere faglige kompetencer hos eleverne Lærer- og lederressourcer på skolerne (tid og kompetencer) samt evt. øvrige ressourcer (fx vejledere) Stærkere skriftlige kompetencer Flydende grænser mellem faglig undervisning og skriftligt arbejde Undervisning i fortsætterfag i eksamensperioden Styrket fastholdelse på de gymnasiale uddannelser Bedre formativ feedback på skriftligt arbejde (styrket vejledning) Styrkede vejleder- kompetencer blandt underviserne Forandringsteori Ny skolehverdag (Aalborg Tekniske Gymnasium) Alle 1.g elever Alle 2.g elever 50 % elevtid (25% for teknologi) lagt ind i undervisningen som lektioner Særlige forløb afhængigt af studieretning: 2. års SRP Eksamensprojekt efter udtræk Teknikfag Undervisning i ikke fortsætterfag i eksamensperioden Nye feedback metoder Nye rettestrategier Nye undervisningsfo rmer Arbejdsgruppe af lærere, leder og skemalægger Lærermøder og pædagogisk dag. WS om: Rettestrategie r feedback skrivning i UV 2. års SRP Projekter efter udtræk Færre lektier på egen hånd – øget stilladsering - i 1.g med progression til større selvstændighed Flere aktiviteter i eksamensperioden Flere elever laver deres lektier selv: Mindre skriftligt fravær Færre plagiatsager Mindre rettetid = bedre tid til undervisnings- udvikling Mere jævn belastning af lærere og elever henover skoleåret

2 HJERNE TALENT XPERIMENT AATG.DK En ny skolehverdag på AATG Med de mange lektioner i HTX-uddannelsen og et ønske om at bruge mere elevtid sammen med eleverne, bliver der tidsnød i det almindelige skoleår. I eksamensperioden fra 2. udtræk medio maj og frem til ultimo juni har eleverne i 1.g og 2.g 6 uger, hvor der inkl. årsprøver ofte kun er 2 eksamensbegivenheder. Da der i løbet af skoleåret er mange aktiviteter, som mangler plads i skemaet ønsker vi at udnytte nogle af disse ca. 6 uger til undervisning og undervisningsrelaterede aktiviteter. Formålet med udviklingsprojektet er, at finde gode løsninger så elevernes undervisning kan fortsættes efter eksamensudtræk. Udviklingsprojektet er en forlængelse af arbejdet med SIP (skoleudvikling i praksis) og de tidligere ramme- forsøg, som Aalborg Tekniske Gymnasium har været involveret i.

3 HJERNE TALENT XPERIMENT AATG.DK Aktiviteter 1.g I 1.g fortsætter den almindelige undervisning på AATG i alle fortsætterfag frem til medio juni og årsprøver og evt. eksamen ligger i sidste halvdel af juni. Dette har vi gjort i mange år og det giver rigtig gode resultater. Der er i HTX højst 3 afsluttende fag og mindst 6 fortsætterfag i 1.g, så der er masser af muligheder for at fortsætte undervisningen. Vi justerer lærernes skemaer når vi kender deres eksamensaktiviteter – det volder ikke de store problemer.

4 HJERNE TALENT XPERIMENT AATG.DK Aktiviteter 1.g I 2015/16 skemalægges 50% af elevtiden (for alle A- og B-fag, dog 25% for teknologi) i alle 1.g klasser sammen med uddannelsestiden som studietid. Der er nedsat en arbejdsgruppe af lærere, som samler de erfaringer alle lærere gør i forløbet og beskriver ”best practise”.

5 HJERNE TALENT XPERIMENT AATG.DK Aktiviteter 1.g Forsøget indebærer at vi i dette skoleår skal arbejde målrettet med at styrke elevernes skriftlige kompetencer bl.a ved at den del af elevtiden, der er skemalagt er lærerstyret. Resultatet skal gerne være, at eleverne får mindre skriftlig arbejde hjemme og at deres skriftlige arbejde kvalificeres gennem deres arbejde på skolen, hvor der er lærerhjælp at få og mulighed for samarbejde med de andre elever. Når der er lærerstyret elevtid på skolen, vil det betyde at vi sideløbende skal arbejde med at gøre rettearbejdet mere elevinvolverende og mindre tidskrævende for den enkelte lærer. I forbindelse med den lærer- styrede elevtid på skolen kan læsevejlederen med fordel inddrages ift de ordblinde elever.

6 HJERNE TALENT XPERIMENT AATG.DK Aktiviteter 2.g Da der i løbet af skoleåret er mange aktiviteter, som mangler plads i skemaet ønsker vi at udnytte nogle af disse ca. 6 uger til undervisning og undervisningsrelaterede aktiviteter. I dette udviklingsprojekt vil vi arbejde med at finde de undervisningsaktiviteter, det kan give god mening for eleverne at deltage i efter udtræk. Da vi er organiserede i studieretningsteams, vil det være op til teams at identificere den læringsaktivitet der giver bedst resultat for den enkelte studieretning. I Skoleåret 2014/15 gennemførtes en række pilotforsøg med læringsaktiviteter i eksamensperioden for 2.g: Studieretninger med engelsk A: Forsøg med den skriftlige opgave på 2.år jfr HTX-bekendtgørelsens bilag 4 pkt 2.2 og bilag 2 pkt 3.4. Studieretninger med C-fag med eksamen baseret på eksamensprojekt (teknologihistorie og materialeteknologi) gennemfører projektet efter udtræk jfr. ansøgt eksamensforsøg.

7 HJERNE TALENT XPERIMENT AATG.DK Aktiviteter 2.g Alle studieretningsteams arbejder i øjeblikket med at finde læringsaktiviteter, der kan gennemføres efter udtræk f.eks. mindre projekter i fortsætterfag eller "almindelig" undervisning i fortsætterfag. Eksempler på aktiviteter: Forsøg med den skriftlige opgave på 2.år. C-fag med eksamen baseret på eksamensprojekt (teknologihistorie og materialeteknologi) gennemfører projektet efter udtræk. Opstart af teknikfag for 3.g så eleverne kender faget tidligt, så eventuelle sene skift kan undgås I 2015/16 forventes det at alle 2.g klasser som minimum har aktiviteter frem til primo juni, men gerne frem til medio juni.

8 HJERNE TALENT XPERIMENT AATG.DK Aktiviteter 3.g Sidste skoledag for 3.g rykkes til 2. udtræk således at der kan være læringsaktiviteter en uge længere. I denne uge arbejdes der med forberedelse til eksamen i studieområdet – der samles portfolio og forberedes oplæg.

9 HJERNE TALENT XPERIMENT AATG.DK Arbejdsgruppen Rektor Rikke Palmgren Uddannelsesleder Anja Ravnsbæk Skemalægger Heidi Nielsen Lærere: Birgitte Larsen (DA, EN) Palle Thomsen (SA, TH) Jesper Lindholm (SA, TH) Michael Back (FY, PRO, TI)

10 HJERNE TALENT XPERIMENT AATG.DK Aktiviteter for lærere Alle lærere eksperimenterer med brug af lærerstyret elevtid, rettestrategier og feedback i alle 1.g klasser. Der samles op på: Workshops om rettestrategier og feedback på pædagogiske dage i oktober, december og januar. Studieretningsteams beslutter hvilken type undervisning der skal være i eksamensperioden i 2.g. Opfølgning og evaluering på Store Forberedelses Dag i juni 2016.


Download ppt "HJERNE TALENT XPERIMENT AATG.DK Virkning (effekt på lang sigt) Resultater (umiddelbar effekt på kort sigt) OutputsAktiviteterRessourcer Udfordringer/problemer:"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google